CNADNR vrea să facă un drum expres spre Sudul LitoraluluiVom avea un drum expres de 22 de kilometri spre Sudul litoralului care va continua autostrada care se termină la Nord de Agigea. Drumul de mare viteză va ocoli lacul Techirghiol şi se va lega de drumul national dinspre Mangalia in zona 23 August, evitand astfel zonele unde se genereaza ambuteiaje in sezonul estival.

CNADNR vrea sa faca un drum expres spre Sudul Litoralului
CNADNR vrea să facă un drum expres spre Sudul Litoralului

Drumul expres ce va avea o lungime de 22 de kilometri si cu o valoare estimata de 53 de milioane de euro ar urma sa fie construit in regie proprie, chiar de catre CNADNR, a explicat directorul companiei.

"In zona litoralului avem doua actiuni. Una este finalizarea podului existent de la Agigea pe care il avem in lucru. Vrem sa-l dam la finalul anului circulatiei pe doua benzi. De luni inchidem circulatia si in trei luni sa o redeschidem. In paralel, pentru a evita blocajele din zona asta, vom pregati o varianta ocolitoare a lacului Techirghiol si a localitatii Agigea, pe podul nou [n.r. noul pod peste Canalul Dunare - Marea Neagra in continuarea A4] si cu intepare in DN39 dupa localitatea 23 August", a declarat pentru HotNews.ro directorul general CNADNR, Catalin Homor.

"Ne-am propus sa facem acest drum in regie proprie. Ne apucam de acum sa-l pregatim. Vom scoate la licitatie Studiul de Fezabilitate si Proiectul Tehnic, in schimb lucrarile le vom face in regie proprie. Programul este ca la sfarsitul lui 2018 sa fie realizat", a detaliat Homor.

Noul drum de mare viteza ar urma sa aiba o lungime de 22 de km, cate doua benzi pe sens si are un cost estimat la circa 52,8 milioane de euro, adica o medie de 2,4 milioane de euro pe kilometru, insa intentia autoritatilor de la drumuri este sa-l finanteze in mare parte din fonduri europene nerambursabile.

Etichete: Cătălin Homor, CNADNR, drum expres litoral

0/2 COMENTARII
Bogdan
10 sep 07:01
+0
VOTURI
-0
Nu trebuie drum expres ci trebuie continuata autostrada pana la Vama Veche, iarasi gandim pentru trecut si nu pentru viitor.....
vlad
07 sep 12:09
+0
VOTURI
-0
De ce sa-l faca in regie proprie??? Asta e treaba CNADNR?? Sa aiba angajati sute de muncitori??? Sa faca nene bine caietele de sarcina pt licitatii, sa urmareasca lucrarile... ca uite ce se intampla acolo la Deva, il refac ei si il fac la fel de prost ca inainte. Nici nu mai avem de la cine sa cerem despagubiri

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE