CNAIR: Mai multe sectoare de drum ar putea fi închise, în vederea DESZĂPEZIRIICompania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunţă, joi, că în urma avertizărilor Cod galben şi Cod portocaliu emise de către meteorologi există posibilitatea ca anumite sectoare de drum ar putea fi închise, în vederea desfăşurării activităţii de deszăpezire.

Mai multe sectoare de drum ar putea fi inchise, in vederea DESZAPEZIRII
Mai multe sectoare de drum ar putea fi închise, în vederea DESZĂPEZIRII

La nivelul tuturor direcţiilor regionale de drumuri şi poduri se acţionează şi se va acţiona în conformitate cu programul stabilit, în vederea asigurării condiţiilor de trafic normale pentru perioada de iarnă.

'(...) în condiţiile meteo extreme de Cod Galben şi Portocaliu, conform Protocolului comun cu Poliţia Rutieră, dacă va fi cazul, se va lua decizia închiderii unor sectoare de drum. Acest demers este necesar atât pentru desfăşurarea activităţii de deszăpezire, cât mai ales pentru siguranţa participanţilor la trafic. În acest caz, este bine ca din autovehicule să nu lipsească hainele groase, pături, alimente, apa potabilă şi cel puţin un telefon mobil cu încărcător la priza auto, ţinând cont de condiţiile de iarnă, este obligatorie echiparea maşinii cu cauciucuri de iarnă şi cu echipament specific de intervenţie în cazul unor evenimente nedorite (...) în condiţiile Codului Galben şi Portocaliu, pentru evitarea unor riscuri se recomandă deplasarea doar în cazuri de forţă majoră', se arată în comunicatul CNAIR.

Compania menţionează, totodată, că 'intervenţia în timp util a utilajelor de deszăpezire este condiţionată şi de respectarea de către participanţii la trafic a tuturor regulilor de circulaţie şi a restricţiilor impuse'.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o avertizare Cod portocaliu de ninsori şi viscol, valabilă începând din noaptea de joi spre vineri, de la ora 2:00 până vineri la ora 18:00, în municipiul Bucureşti, dar şi în judeţele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Constanţa, Tulcea, Galaţi şi Vrancea.

De asemenea, meteorologii au emis o avertizare Cod galben de vreme rea, valabilă pentru intervalul 5 ianuarie, ora 22:00 - 6 ianuarie, ora 20:00. În intervalul menţionat, fenomenele meteo vor consta în ninsori însemnate cantitativ, dar şi viscol, vântul va avea intensificări cu viteze de 50-70 km/h. Zonele vizate de Codul galben sunt: Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul şi centrul Moldovei.

Etichete: CNAIR, cod portocaliu ninsori, cod portocaliu viscol, drumuri închise, drumuri înzăpezite

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE