CNCD analizează sloganul unui candidat la Primăria Sectorului 5ALEGERI BUCUREŞTI 2016. Candidatul PRU la Primăria Sectorului 5 al Capitalei, Bogdan Lencu, îşi face campanie cu sloganul "Albim sectorul 5", apărut pe flyerele sale electorale, mesaj care ar putea atrage autosesizarea Consiliului Naţional de Combatere a Discriminării.

CNCD analizeaza sloganul unui candidat la Primaria Sectorului 5 (Foto prusector5.ro)
CNCD analizează sloganul unui candidat la Primăria Sectorului 5 (Foto prusector5.ro)

ALEGERI BUCUREŞTI 2016. Candidatul PRU a precizat că mesajul său se referă strict la transformarea cartierelor din sector, dominate de gri, şi a negat orice referire la etnia romă.

"Sloganul s-a referit la un sector gri, un sector murdar, un sector corupt, un sector rămas în urmă, un sector mizer, cu blocuri mizere, cu o subdezvoltare a infrastructurii, cu o salubritate dusă sub limita de jos, cu o rată a şomajului incredibilă, cu o evaziune ridicată şi cu un trafic de droguri şi prostituţie duse la limita extremului. Despre asta vorbim, despre o albire a acestui sector", a declarat Bogdan Lencu, citat de Mediafax.

ALEGERI BUCUREŞTI 2016.  "În sectorul 5 locuiesc, într-adevăr, romi, dar nu are legătură cu acest aspect. Noi, în echipa de campanie, avem şi ţigani, am şi prieteni ţigani.... Nu are legătură cu acest lucru", a adăugat Lencu.

ALEGERI BUCUREŞTI 2016. Preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, Csaba Asztalos, a declarat că CNCD s-ar putea autosesiza în acest caz. "Vom analiza situaţia şi vom lua o decizie în cel mai scurt timp în privinţa unei posibile autosesizări", a declarat Csaba Asztalos.

Etichete: bogdan lencu, candidat primaria Sectorului 5, cncd, consiliul diascriminarii, Sectorul 5, slogan

0/1 COMENTARII
Holly Black
11 May 16:59
+0
VOTURI
-0
Era o vorba: "Eu sunt responsabil doar pentru ceea ce spun, nu pentru ceea ce intelegi tu".
CNCD ar trebui sa se ia de urechi si sa se amendeze singur. Daca ei s-au gandit la acest lucru, inseamna ca ei discrimineaza. In plus, deja devine penibil. Nu pot sa folosesc o culoare intr-o discutie ca vine unul care se plictiseste si spune ca am discriminat pe nu mai stiu cine.
Luati-va, fratilor, o slujba!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE