CNSC a respins CONTESTAŢIILE în urma licitaţiei pentru achiziţionarea a 400 de autobuze în CapitalăConsiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a respins contestaţiile depuse de companiile Mercedes şi Karsan, în legătură cu licitaţia organizată de Primăria Capitalei pentru achiziţionarea a 400 de autobuze noi, Euro 6, câştigată de asocierea Otokar Europe SAS - Otokar Otomotiv Ve Savunma Sanayi A.S. Primarul Gabriela Firea spune că municipalitatea va semna "cât de curând" contractul cu firma declarată câştigatoare.

Licitatia pentru cumpararea a 400 de autobuze noi pentru RATB a fost CONTESTATA de Mercedes Benz
Licitaţia pentru cumpărarea a 400 de autobuze noi pentru RATB a fost CONTESTATĂ de Mercedes Benz

"Mă bucur că CNSC a făcut dreptate! Prin respingerea contestaţiilor celor două companii participante la licitaţie se demonstrează, încă o dată, că toate acuzele şi insinuările tendenţioase din spaţiul public legate de această achiziţie au fost nefondate şi că procedura organizată de Primăria Bucureşti a fost transparentă, imparţială şi perfect legală. Toate aşa-zisele neconformităţi legate de dimensiunile autobuzelor sau de alte caracteristici tehnice au fost respinse de către Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, astfel încât vom semna cât de curând contractul cu firma declarată câştigatoare. Îmi doresc ca, în această vară, să avem primele autobuze noi şi moderne în Capitală", spune Gabriela Firea, potrivit unui comunicat transmis miercuri seară de Primăria Capitalei.

Firea mai susţine că prin decizia CNSC s-a demonstrat clar că astfel de contestaţii neîntemeiate nu fac altceva decât să blocheze dezvoltarea oraşului, împiedicând implementarea unor proiecte vitale pentru cetăţenii Capitalei, situaţie care speră că va fi remediată cât mai rapid, prin modificarea legii achiziţiilor publice.

Primăria Capitalei a iniţiat procedura de licitaţie deschisă pentru achiziţia a 400 de autobuze urbane EURO 6 prin publicarea în SEAP şi JOUE a unui anunţ de participare în 18 august 2017. Valoarea estimată a fost 510.488.400 lei, fără TVA, sursa de finanţare fiind bugetul local. Termenul limită pentru depunerea ofertelor a fost 10 noiembrie 2017 şi au depus oferte patru companii. În 19 februarie 2018, contractul de furnizare a fost atribuit Asocierii Otokar Europe SAS – Otokar Otomotiv Ve Savunma Sanayi A.S, având o valoare de 458.100.826 lei fără TVA. După acceptarea ofertei câştigatoare, au fost depuse la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor două contestaţii din partea operatorilor economici clasaţi pe locurile al doilea şi al treilea, respectiv Mercedes şi Karsan.

Etichete: autobuze, autobuze bucuresti, CNSC, licitatie autobuze

0/1 COMENTARII
Camila Rodela
15 mai 22:30
+0
VOTURI
-0
Buna ziua, prietenii mei sunt Camila Rodela si sunt din Michigan, United State. Sunt aici pentru a depune mărturie despre lucrările bune ale lui DR.OGAGA ​​KUNTA în viața mea. Soțul meu și cu mine am fost căsătoriți timp de 27 de ani cu doi copii. acum doi ani totul a ajuns la capăt. Am vrut soțul meu înapoi și l-am rugat, dar nu a ascultat niciodată, așa că am dat peste câteva mărturii despre această vrăjitoare particulară. Unii oameni au mărturisit că le-a adus înapoi pe iubitul lor Ex, unii au mărturisit că restaurează uterul și vindecând cancerul și alte boli, unii mărturisind că poate vrăji pentru a opri divorțul și vraja pentru a obține o slujbă bine plătită. Este uimitor, am dat peste o mărturie specială, era despre o femeie numită Vera, ea a mărturisit despre modul în care a adus înapoi iubitul ei Ex și, la sfârșitul mărturiei sale, și-a abandonat e-mailul. După ce am citit toate acestea, am decis să-i încerce. L-am contactat prin e-mail ogagakunta@gmail.com sau WhatsApp +2348069032895

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE