Coșmarul de pe Centură mai durează minim patru aniPremierul Victor Ponta a declarat, cu ocazia unei vizite pe șoseaua de Centură a Bucureștiului, că lucrările de decongestionare a traficului în zona Prelungirea Ghencea vor fi preluate de CNADNR. Lucrările nu se vor termina însă mai devreme de 2016.

Zero kilometri in plus la centura Capitalei in 2013 desi CNADNR are pe mana 1,3 miliarde de euro
Zero kilometri în plus la centura Capitalei în 2013 deşi CNADNR are pe mână 1,3 miliarde de euro
Foto: hotnews.ro

„La Domnești și la Popești Leordeni am vrut să văd cu ochii mei că trebuie pasaje. Le luăm de la CNADNR și le facem noi", a spus primul ministru, precizând că finanțarea celor două proiecte nu ar trebui să fie o problemă: „Nu sunt lucrări de sute de milioane. Înțeleg, dintr-o primă evaluare, că pentru o pasarelă la Domnești ar fi vorba de șapte milioane de euro, îi găsim undeva, pentru că problema este gravă: blocajul pe centură."

Ponta a promis și că în câteva zile va fi emisă hotărârea de Guvern pe baza căreia poate fi demarată procedura de licitație ce va dura două luni fără eventualele contestații. În cazul în care totul ar merge bine, premierul crede că e posibil ca, în 2014, cele două pasaje să fie date în folosință. Optimismul lui este însă exagerat. „Licitaţia poate avea loc în toamnă, după care încep lucrările, dacă nu există contestaţii. Termenul de proiectare este de șase luni, iar cel de execuție, de 24 de luni", a declarat Dan Şova, ministrul delegat pentru proiecte de infrastructură. Cu alte cuvinte, dacă totul merge bine, pasajul de la Domnești și cel de la Popești Leordeni (la intersecția dintre centură și DN4) ar putea fi gata cel mai devreme în 2016, scrie Capital.

CNADNR va construi pasarele suspendate pe Şoseaua de Centură și chiar un sens giratoriu suspendat, la intersecţia cu Prelungirea Ghencea şi drumul judeţean spre Domneşti, conform autorităților. Un astfel de proiect, la Prelungirea Ghencea - Domnești, ar urma să coste aproximativ 35 de milioane de euro. Mai multe detalii, aici.

În alte zone ale Centurii vor fi montate pasarele pietonale. Între timp, lucrările la modernizarea Centurii Sud a Capitalei au fost sistate, din cauza opririi finanțării de către Guvern. 

Etichete: centura Capitalei, CNADNR, lucrări

0/1 COMENTARII
vallym
04 sep 19:41
+0
VOTURI
-0
bla,bla,bla...o km noi de autostrada, o km de contracte semnate vorbarie=miliarde de ani de acum incolo din partea acestui comunist...rusine mincinosilor!ne ati mancat sufletul...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE