Cocoş a recunoscut, la ÎCCJ, că banii din afacerea Microsoft au ajuns în campania PDLDorin Cocoș şi-a recunoscut faptele, luni, în fața magistraților Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, cărora le-a spus că banii din afacerea Microsoft au ajuns în campania PDL din 2009.

Cocos a recunoscut, la ICCJ, ca banii din afacerea Microsoft au ajuns in campania PDL
Cocoş a recunoscut, la ÎCCJ, că banii din afacerea Microsoft au ajuns în campania PDL
Foto: libertatea.ro

Şi fostul ministrul al Comunicațiilor, Gabriel Sandu, și afaceristul Nicolae Dumitru, poreclit „Nicu Niro" şi-au recunoscut faptele în dosar. Singurul care nu şi-a recunoscut faptele şi a negat toate acuzaţiile este Gheorghe Ştefan, zis Pinalti, fostul primar al municipiului Piatra Neamţ.

Dorin Cocoş, Gabriel Sandu şi Nicolae Dumitru şi-au recunoscut faptele pentru că vor să beneficieze de procedura simplificată, în care pedeapsa este redusă cu o treime dacă inculpații recunosc faptele așa cum sunt expuse în rechizitoriul întocmit de procurori.

Doin Cocoș a povestit cum în 2009 au venit la el Cladiu Florică și Dinu Pescariu, care i-au propus să vândă 80 de mii de licențe Microsoft la stat.

"Costul acestui contract era de 80 milioane de euro. Discountul acordat de Microsoft era de 15-20% din valoarea contractului. Discountul urma să îl împărțim. (...) Ministrul nu a spus nimic. Voia să verifice cele spuse de Florică. La o săptămână, ne-am întâlnit din nou și Sandu a confirmat că licențele expiră și trebuie altele, tot de la Microsoft. Florică a venit cu propunerea de a împărți comisionul de 16 milioane de euro, comision încasat chiar de el pe o firmă din Irlanda. Fiecare participant trebuia să ia câte 4 milioane de euro. Trebuia să desemnăm câte un reprezentant care să se ocupe de partea tehnico-financiară și să încaseze comisionul„, a spus Dorin Cocoș, potrivit Agerpres.ro.

El a adăugat că i-a precizat lui Florică faptul că partea sa va fi folosită pentru campania PDL-ului din 2009, iar banii să fie livrați în contul lui Dinu Pescariu.

„În campania din 2009 i-am cerut lui Pescariu să facă următoarele plăți: 500 de mii de euro pentru o firmă în China avans și 300 de mii de euro pentru o filială din Austria a acestei firme, pentru materiale publicitare — geci, pixuri, 27 containere de materiale. Valoarea finală a contractului a fost de 3,3 milioane de euro, restul de bani fiind plătiți fie de mine, fie din banii lui Dumitru Nicolae. Personal, mi-au rămas în jur de 1,2 milioane de euro din afacere. 700 de mii împrumut bancar care se regăsește și în declarația de avere a fostei soții și 550 de mii cash, aduși de Pescariu", a explicat Cocoș, citat de Agerpres.

Potrivit DNA, contractul-cadru de închiriere de licențe Microsoft din 15 aprilie 2004 ar fi fost încheiat în condiții oneroase pentru bugetul de stat, asigurând posibilitatea deturnării unui discount de circa 47% acordat de Microsoft în considerarea Guvernului României și, implicit, permițând plata unor comisioane către persoanele implicate.

Etichete: dorin cocos, DOSARUL MICROSOFT, Înalta curte de Casaţie şi Justiţie

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE