COD GALBEN DE CANICULĂ în toată ţara, până la mijlocul săptămânii. COD PORTOCALIU, în vestul ţăriiCOD GALBEN DE CANICULĂ. România va fi sub cod galben de caniculă, până la mijlocul săptămânii. Canicula se va instala luni în Capitală şi în cea mai mare parte a ţării. Doar centrul, nordul ţării şi Dobrogea nu vor fi sub cod galben de caniculă. Marţi şi miercuri valul de căldură persistent şi disconfortul termic accentuat vor cuprinde toată ţara. Trei judeţe din vestul ţării rămân în continuare sub cod portocaliu de caniculă în toată această perioadă.

COD GALBEN DE CANICULĂ. În cursul zilei de luni, 10 august, valul de căldură va persista în vestul şi nord-vestul ţării, dar se va extinde şi în regiunile estice şi, local, în cele sudice. În Maramureş, Crişana, Banat, Moldova, cea mai mare parte a Munteniei, sudul Olteniei şi vestul Transilvaniei, se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 35...36 de grade şi izolat 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

COD PORTOCALIU DE CANICULĂ. În judeţele Arad, Bihor şi Satu Mare vor fi temperaturi maxime situate în jurul valorii de 37 de grade, iar disconfortul termic se va menţine deosebit de accentuat.

COD GALBEN DE CANICULĂ. În zilele de marţi şi miercuri, 11 si 12 august, valul de căldură persistent şi disconfortul termic accentuat se vor instala în toată ţara.

"Marţi şi miercuri, 11 şi 12 august, valul de căldură se va intensifica şi va cuprinde toate regiunile. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35....37 de grade şi izolat 38 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi local pragul critic de 80 de unităţi, în zonele de câmpie şi podiş", anunţă ANM.

COD PORTOCALIU DE CANICULĂ. În judeţele Arad, Bihor şi Satu Mare vor fi temperaturi maxime de 37...38 de grade, iar disconfortul termic se va menţine deosebit de accentuat.

COD GALBEN DE CANICULĂ. Valul de căldură va persista şi în următoarele zile, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie care va actualiza prezentul mesaj.

Etichete: Administraţia Naţională de Meteorologie, ANM, caniculă, cod galben, cod galben București, cod galben de canicula, cod portocaliu, cod portocaliu de canicula

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE