COD GALBEN DE GER. Cum pregăteşti maşina şi cum conduci în condiţii de gerANM a emis o atenționare COD GALBEN  de ger, din această seară și până joi. Sezonul rece aduce provocări suplimentare şoferilor, iar pregătirea corespunzătoare a autoturismului, respectarea regulilor de prevenție și adaptarea la condiţiile de iarnă sunt esențiale pentru o călătorie sigură. 

COD GALBEN DE GER. Cum pregatesti masina si cum conduci in conditii de ger
COD GALBEN DE GER. Cum pregăteşti maşina şi cum conduci în condiţii de ger

Recomandările inginerilor auto în privința pornirii motoarelor diesel pe timp de iarnă:

• În primul rând, alimentați cu un carburant special pentru condiții de ger, cu o temperatură limită de filtrabilitate cât mai joasă. Temperatura Limită de Filtrabilitate la rece a carburanților pentru motoarele diesel este cea mai mică temperatură la care carburantul poate curge liber în instalația respectivă. Spre exemplu, motorina premium EVO Diesel de iarnă din rețeaua MOL România asigură funcționarea la temperaturi deosebit de scăzute, până la -38°C, scrie economica.net.

• Înainte de a acționa demarorul, așteptați stingerea martorului "bujii incandescente" din bord. Dacă temperatura este extrem de redusă, puteți repeta punerea contactului pentru încălzirea suficientă a aerului din motor.

• Evitați activarea simultană a consumatorilor electrici la pornirea motorului - instalația audio, degivrarea, aeroterma, sistemul de lumini, ștergătoarele, etc - pentru a proteja acumulatorul, care nu poate funcționa la capacitate maximă în condiții de ger. Nu păstrați consumatorii activați, cu motorul oprit, decât dacă este strict necesar.

• După pornire, așteptați 2-3 minute înainte de a pleca de pe loc - lichidul de răcire, uleiul din motor și din cutia de viteze se încălzesc și la o temperatură mai apropiată de cea optimă de funcționare.

Citește mai multe AICI. 

Etichete: frig, ger, masina, şofer

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE