COD GALBEN de ninsori, vânt şi ploi în jumătate de ţară. ZONELE AFECTATEMeteorologii au emis două avertizări COD GALBEN de ploi, ninsori şi intensificări ale vântului, pentru mai multe zone din România.

Începând cu miercuri, 19 noiembrie, de la ora 18 şi până joi, 20 noiembrie, la 6, va fi în vigoare un COD GALBEN de  ploi însemnate semnificativ în jumătatea de est a ţării,  în Dobrogea, Bărăgan şi în estul şi sudul Moldovei.

Mai precis, în intervalul menţionat, va ploua în jumătatea de est a ţării, iar în Dobrogea, Bărăgan şi în estul şi sudul Moldovei cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp şi izolat 40...50 l/mp.

În a doua parte a nopţii, în grupele nordice ale Carpaţilor Orientali şi zonele deluroase aferente precipitaţiile vor fi predominant sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Totodată, de joi, 20 noiembrie, de la ora 6 şi până vineri, 21 noiembrie, de la ora 12, meteorologii anunţă COD GALBEN de ninsori şi vânt. Conform INMH, vom avea parte  de precipitaţii însemnate cantitativ, ninsori şi intensificări ale vântului.

Mai precis, în intervalul menţionat, în Carpaţii Orientali şi Meridionali şi în zonele deluroase aferente vor predomina ninsorile şi local se va depune strat de zăpadă. În Moldova va ploua abundent în cursul zilei de joi, 20 noiembrie când local se vor cumula peste 25 l/mp şi izolat 40...50 l/mp, apoi precipitaţiile vor deveni mixte şi vor slăbi în intensitate.

Vântul va prezenta intensificări temporare în cea mai mare parte a ţării, dar cu viteze mai mari în regiunile estice unde vor fi rafale de peste 55 km/h, iar pe crestele montane va sufla cu 70...80 km/h, viscolind temporar ninsoarea.

Etichete: cod galben ninsori, cod galben ploi, ninsori romania

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h