COD GALBEN de ploi şi vijelii, în aproape toată ţara. Anunţul meteorologilor pentru BUCUREŞTI



COD GALBEN. ANM a emis, luni, o atenţionare meteo COD GALBEN de instabilitate atmosferică şi ploi însemnate cantitativ, valabilă în perioada 24 mai - 25 mai. Meteorologii anunţă că vremea instabilă se va accentua marţi în Bucureşti.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o atenționare Cod Galben de vreme instabilă și ploi însemnate cantitativ, valabilă începând de marți după-amiază, în 35 de județe, dar și în zone din Muntenia, inclusiv în București.

Atenţionarea meteo intră în vigoare marţi, 24 mai, ora 15, şi este valabilă până miercuri, 25 mai, ora 21.

În intervalul menţionat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată în cea mai mare parte a ţării. Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelie şi pe arii restrânse grindină.

În Moldova, Dobrogea, Transilvania, Maramureş, nordul şi estul Munteniei, precum şi în zona de munte, cantităţile de apă vor depăşi local 20...25 l/mp şi izolat, cu precădere în Carpaţii Orientali, 50...70 l/mp.

În a doua parte a zilei de marţi (24 mai) şi la începutul nopţii de marţi spre miercuri (24/25 mai), manifestări specifice instabilităţii atmosferice se vor semnala cu o intensitate mai mare şi în centrul şi sudul Munteniei, inclusiv în zona municipiului Bucureşti.

Etichete: galben ploi, ploi, vreme bucuresti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE