Cod Galben de ploi însemnate cantitativ în București și alte 35 de județe, începând de marțiAdministrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o atenționare Cod Galben de vreme instabilă și ploi însemnate cantitativ, valabilă începând de marți după-amiază, în 35 de județe, dar și în zone din Muntenia, inclusiv în București.

COD GALBEN DE FURTUNI in mai multe zone din tara (Foto iasitvlife.ro)
COD GALBEN DE FURTUNI în mai multe zone din ţară (Foto iasitvlife.ro)

Potrivit meteorologilor, în intervalul 24 mai, ora 15,00 — 25 mai, ora 21,00, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată în cea mai mare parte a țării. Astfel, se vor înregistra averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelie și pe arii restrânse grindină.

În Moldova, Dobrogea, Transilvania, Maramureș, nordul și estul Munteniei, precum și în zona de munte, cantitățile de apă vor depăși local 20 — 25 l/mp și izolat, cu precădere în Carpații Orientali, 50 — 70 l/mp.

Totodată, în a doua parte a zilei de marți, 24 mai, și la începutul nopții de marți spre miercuri (24/25 mai), manifestări specifice instabilității atmosferice se vor semnala cu o intensitate mai mare și în centrul și sudul Munteniei, inclusiv în zona municipiului București.

Etichete: cod galben, cod galben București, cod galben mai, cod galben vreme, descărcări electrice, furtuna, ploaie, vreme urata

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE