Două avertizări de COD GALBEN DE PLOI ŞI NINSORI, în Bucureşti şi în ţară, emise de ANMAdminitraţia Naţională de Meteorologie a emis, vineri, în jurul ore 12:30, o avertizare de tip cod galben de ploi şi ninsori, valabilă pentru jumătatea de sud şi sud-vest a ţării, în intervalul 10-11 octombrie. Totodată, ANM a emis o avertizare de cod galben de precipitaţii abundente, valabilă pentru aproape toată ţara, inclusiv pentru Bucureşti, în 11 octombrie.

Intervalul : 11 octombrie, ora 10 – 12 octombrie, ora 18

În intervalul menţionat vor fi precipitaţii în toată ţara, iar cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi izolat 50 l//mp, mai ales în jumătatea sudică şi în zonele de munte. Vor fi ploi, dar în zona Carpaţilor Orientali vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă. Precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare se vor semnala şi în zonele montane înalte din restul ţării, în jumătatea de nord a Moldovei şi trecător în estul şi sud-estul Transilvaniei.
Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, depăşind temporar 60...70 km/h, îndeosebi în sud, sud-est şi în zonele de munte.
Procesul de răcire se va accentua, iar vremea va deveni deosebit de rece în toate regiunile, dar mai ales în cele extracarpatice.

Intervalul : 10 octombrie, ora 16 – 11 octombrie, ora 10

În intervalul menţionat, ploile se vor intensifica şi se vor extinde în jumătatea sudică a ţării. În Banat, Oltenia, nordul Munteniei, se vor cumula cantităţi de apă de 20...25 l/mp şi izolat, îndeosebi în Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali, peste 40...50 l/mp. La munte, la peste 1800 m, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică (10/11 octombrie), precipitaţiile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare.

CITEŞTE ŞIPROGNOZA METEO pe trei zile. Vreme rece și precipitații, în București și în țară

Vântul se va intensifica în sud-vestul şi sudul teritoriului, cu viteze la rafală de 50...55 km/h, iar în sudul Bantului şi pe creste, va depăşi temporar 70 km/h.

Etichete: ANM, avertizare ANM, cod galben, cod galben de ninsori, cod galben de ploi

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE