COD GALBEN de ploi şi ninsori, în cea mai mare parte a ţării, inclusiv în BucureştiAdministraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o ATENŢIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN de ploi şi ninsori, valabilă în cea mai mare parte a ţării, inclusiv în Bucureşti, de luni, începând cu orele 23.

cod galben la BUCUREȘTI
cod galben la BUCUREȘTI

Potrivit ANM, în perioada 08 decembrie, ora 23 - 10 decembrie, ora 10, se vor semnala ploi însemnate cantitativ, polei, ninsori, intensificări ale vântului.

"În intervalul menţionat aria precipitaţiilor se va extinde dinspre sud, cuprinzând treptat majoritatea zonelor. În Oltenia şi în Muntenia va ploua continuu şi se vor cumula cantităţi de apă cuprinse în general între 25 şi 50 l/mp.

În Moldova, în cursul nopţii de luni spre marţi, vor fi precipitaţii slabe, mai ales ploaie şi burniţă care local vor depune polei, apoi ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare, cu precădere în dealurile subcarpatice. În zonele montane şi submontane va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, ce va depăşi local 15...20 cm, în special în Carpaţii Meridionali şi de Curbură.

Vântul se va intensifica în sud-estul ţării, unde rafalele vor depăşi 55...60 km/h, dar izolat şi pe crestele montane unde trecător va viscoli sau spulbera zăpada.

Notă: precipitaţii mixte vor fi posibile pe suprafeţe mici şi în regiunile sudice şi centrale.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj", anunţă ANM.

Etichete: ANM, avertizare meteo, cod galben, ninsori, ploi

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE