COD GALBEN de viscol în Bucureşti şi în jumătate din ţară. Circulaţie îngreunatăAdministrația Națională de Meteorologie a emis marți dimineața atenționări nowcasting Cod galben de viscol pentru București și alte județe din zona Munteniei, Dobrogei şi Moldovei, valabile în următoarele ore.

Cod Galben in Bucuresti
Cod Galben în Bucureşti

COD GALBEN. Potrivit meteorologilor, până la ora 11:00, în județele Buzău, Brăila, Ialomiţa şi Călăraşi se vor semnala ninsori moderate însoțite de vânt cu viteză la rafală de 40 — 50 km/h, ceea ce determină local diminuarea vizibilității.

În Capitală, avertizarea de viscol este valabilă până la ora 8:00.

De asemenea, în judeţele Vrancea, Iaşi, Bacău, Galaţi şi Constanţa se vor semnala intensificări ale vântului, ce local vor atinge și depăși la rafală 55...60 km/h, şi ninsoare.

Potrivit meteorologilor, până la ora 7:00, în județele Ilfov, Teleorman, Prahova, Argeș, Dâmbovița și Giurgiu se vor semnala ninsori moderate însoțite de vânt cu viteză la rafală de 40 — 50 km/h, ceea ce determină local diminuarea vizibilității.

Atenționările de fenomene meteo imediate (nowcasting) sunt valabile pentru un interval de cel mult șase ore, precizează ANM.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o informare meteo de intensificări ale vântului, ninsori viscolite, mai ales la munte, și răcire accentuată a vremii, valabilă la nivelul întregii țări.

Potrivit meteorologilor, până marţi, 13 decembrie, ora 14:00, temporar vor fi precipitații îndeosebi în centrul, sudul și estul țării, la început mixte, apoi mai ales sub formă de ninsoare, iar la munte va ninge. Local, se va depune strat de zăpadă, mai consistent în zona montană.

De asemenea, vor fi intervale de timp în care vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor.

În același timp, la munte, mai ales la altitudini mari, rafalele vor depăși 80 — 90 km/h și va fi viscol. În Moldova, Dobrogea și Muntenia (inclusiv în zona Municipiului București), local, vântul va depăși la rafală 50 — 60 km/h, viscolind trecător ninsoarea.

Vremea se va răci accentuat, vor predomina temperaturile negative, iar în noaptea de marți spre miercuri (13/14 decembrie) va fi ger (temperaturi minime sub—10 grade) în nordul, nord-estul, centrul țării, local în sud și pe arii mai restrânse în rest.

În funcție de evoluția meteorologică, ANM a anunțat că va actualiza informarea meteorologică.

Potrivit edu.ro, inspectoratele şcolare judeţene pot închide şcolile punctual dacă situaţia meteorologică o cere. Cursurile neefectuate vor fi recuperate în perioada următoare după un grafic de recuperare a materiei aprobat de inspectoratele şcolare judeţene.

Circulația rutieră se face în condiții de iarnă pe drumurile din Harghita, în urma ninsorilor abundente care au început să cadă de luni seara.

VEZI SITUATIA DRUMURILOR

Potrivit reprezentanților Prefecturii Harghita, pe drumurile din județ acționează 26 de lame și în trei ore și jumătate au fost împrăștiate deja 150 de tone de sare.

Pe DN 13 A, Praid-Odorheiu Secuiesc, în zona vârfului Calonda, mai multe tiruri nu au mai putut urca panta și au tras pe dreapta. Drumarii acționează continuu, atât timp cât e nevoie, pentru curățarea carosabilului.

CentrulINFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, începând cu ora 3:00, din cauza vântului puternic, au fost suspendate manevrele maritime în porturile de la Marea Neagră.

Etichete: cod galben, cod galben București, viscol, viscol bucuresti

0/1 COMENTARII
adi
13 dec 14:43
+0
VOTURI
-0
Avem un scop ambitios: Hollywood! Proiect B: uimitor! Aici gasesti seriozitate! Dovedit si usor! Un film senzational si bani multi pentru tine! Fii si tu un invingator! Lucru acasa! Rapid! Hollywood e aici! Castiga si tu bani! Proiect B: bani frumosi! Solicita acum detalii la adresa de email: friendshipandjobs@gmail.com

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE