COD GALBEN DE VREME REA în mai multe zone din ţară: ploi însemnate şi ninsori la munte. HARTAMeteorologii anunţă că, începând de miercuri dimineaţă, de la ora 8, a intrat în vigoare un COD GALBEN DE PLOI ŞI NINSORI, valabil în mai multe judeţe din ţară. Avertizarea meteo va continua şi joi, până la ora 11. 

COD GALBEN DE VREME REA in mai multe zone din tara: ploi insemnate si ninsori la munte. HARTA (Foto realitateadorohoiana.ro)
COD GALBEN DE VREME REA în mai multe zone din ţară: ploi însemnate şi ninsori la munte. HARTA (Foto realitateadorohoiana.ro)
Astfel, în intervalul : 23 martie, ora 08 – 24 martie, ora 11 vor avea loc ploi însemnate cantitativ, precipitaţii mixte, ninsori la munte, motiv pentru care meteorologii au emis COD GALBEN DE VREME REA. 

   În intervalul menţionat, aria precipitaţiilor va cuprinde toată ţara dinspre sud-vest. Vor fi ploi, iar în noaptea de miercuri spre joi (23/24 martie) şi în prima parte a zilei de joi (24 martie) în estul şi în sud-estul Transilvaniei, precum şi în nordul şi vestul Moldovei, precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. În zona montană vor predomina ninsorile, mai abundente în Carpaţii Meridionali şi Orientali, unde se va depune strat nou de zăpadă.

   În sudul Banatului, zona deluroasă din Oltenia, Muntenia şi sudul Moldovei se vor cumula 25...30 l/mp şi pe arii restrânse 40...50 l/mp.

  

NOTĂ:   În sudul şi sud-estul teritoriului ( inclusiv în zona municipiului Bucureşti) se vor totaliza 15...25 l/mp, vântul se va intensifica şi temporar vor fi rafale de peste 50...60 km/h. Vremea va deveni recepentru ultima decadă a lunii martie în majoritatea zonelor.

 

Cantităţi de apă de 10...20 l/mp se vor cumula local în sudul ţării şi în cursul zilei de marţi (22 martie).

Etichete: 23 martie, avertizare meteo, COD GALBEN DE VREME REA, joi, miercuri, ninsori, ploi

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE