COD PORTOCALIU DE CANICULĂ, în sudul țăriiAdminitrația Națională de Meteorologie a emis un nou cod portocaliu de caniculă pentru sudul țării, valabil miercuri și joi.

COD PORTOCALIU DE CANICULA, in sudul tarii
COD PORTOCALIU DE CANICULĂ, în sudul țării
Foto: ANM

Adminitrația Națională de Meteorologie a emis două noi coduri de caniculă, valabile miercuri și joi.

COD PORTOCALIU. În judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi şi Ilfov, inclusiv municipiul Bucureşti, se vor atinge temperaturi maxime de 38...39 de grade, iar joi, 30 iulie, izolat se vor înregistra valori în jurul a 40 de grade şi, pe arii extinse, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

COD GALBEN. Miercuri, 29 iulie şi joi, 30 iulie, valul de căldură se va intensifica în regiunile sudice şi estice. În sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, centrul şi sudul Moldovei şi în partea continentală a Dobrogei, temperaturile maxime se vor situa frecvent între 35 şi 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. 

Sursă foto: ANM

Potrivit meteorologilor, în după-amiaza zilei de joi, 30 iulie, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, îndeosebi în centrul şi nord-estul ţării, precum şi în zonele de munte.

Etichete: cod portocaliu caniculă

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE