UPDATE Riscul de inundaţii s-a limitat numai pentru judeţul GiurgiuUPDATE Potrivit ultimelor actualizări emise de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, riscul de inundaţii s-a limitat numai pentru judeţul Giurgiu,
pe cursul mijlociu al râului Neajlov, anunţă MAI. 

COD PORTOCALIU DE INUNDAŢII DUMINICĂ, 29 NOIEMBRIE 2015. idrologii au emis COD PORTOCALIU DE INUNDAŢII pentru râurile din judeţele Olt, Teleorman, Argeş, Dâmboviţa, Giurgiu şi Ilfov, valabil duminic, până la ora 16.00, duminica, timp în care vor mai fi sub avertizare COD GALBEN DE INUNDAŢII alte râuri din 14 judeţe. 

COD PORTOCALIU DE INUNDATII pe raurile sin sase judete din sudul tarii (Foto jurnalul.ro)
COD PORTOCALIU DE INUNDAŢII pe râurile sin şase judeţe din sudul ţării (Foto jurnalul.ro)

UPDATE În cursul zilei de astăzi nu s-au impus intervenţii pentru salvarea de vieţi
omeneşti ca urmare a fenomenelor meteorologice şi nu au fost înregistrate comunităţi
izolate sau locuinţe inundate.

De asemenea, Codul Galben hidrologic a fost restrâns pentru unele sectoare ale râurilor Călmăţui, Vedea, Neajlov, Sabar, Prahova şi Ialomiţa. Cotele debitelor acestor râuri sunt monitorizate în permanenţă de către autorităţile locale şi structurile inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă, anunţă MAI. 

Din dimineața acestei zile până în prezent, peste 500 de angajați ai MAI au intervenit cu 250 de mijloace tehnice pentru îndepărtarea efectelor inundaţiilor din cursul zilei de ieri.

Până la ridicarea tuturor atenţionărilor hidrologice, structurile ISU din zonele vizate rămân în continuare mobilizate şi pregătite de intervenţie pentru ajutorarea populaţiei şi prevenirea apariţiei unor stări de pericol. Conform dispoziţiei ministrului afacerilor interne, Petre Tobă, comitetul pentru situaţii de urgenţă de la nivelul judeţului Giurgiu, rămâne activat până la ridicarea atenţionărilor privind riscul de inundaţii.

Centrul de monitorizare a situației operative de la nivelul Ministerului Afacerilor Interne este în permanentă legătură cu celelalte ministere şi instituții cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență.

COD PORTOCALIU DE INUNDAŢII DUMINICĂ, 29 NOIEMBRIE 2015. Potrivit Institutului National de Hidrologie si Gospodarirea Apelor (INHGA), duminica, este cod portocaliu pe raurile din bazinele hidrografice: Calmatui (judetele: Olt si Teleorman), Vedea superioara (judetele: Olt si Arges), Teleorman superior si mijlociu si afluentii mici ai raului Vedea de pe sectorul inferior (judetele: Arges si Teleorman), Neajlov superior si mijlociu (judetele: Arges, Dambovita si Giurgiu) si Sabar (judetele: Arges, Dambovita, Ilfov si Giurgiu).

COD PORTOCALIU DE INUNDAŢII DUMINICĂ, 29 NOIEMBRIE 2015. Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe raurile din judetele: Olt, Arges si Teleorman.

COD PORTOCALIU DE INUNDAŢII DUMINICĂ, 29 NOIEMBRIE 2015. Avertizarea expira duminica la ora 16.00.

COD PORTOCALIU DE INUNDAŢII DUMINICĂ, 29 NOIEMBRIE 2015. Totodata, a fost instituit cod galben pe raurile din bazinele hidrografice: Desnatui, Jiu - curs mijlociu si inferior (judetele: Gorj, Dolj si Mehedinti), Oltet si unii afluenti ai Oltului inferior (judetele: Gorj, Valcea, Olt, Dolj si Arges), Vedea - curs inferior (judetul Teleorman), Arges (judetele: Arges, Dambovita, Teleorman, Giurgiu si Ilfov), Ialomita (judetele: Dambovita, Prahova si Ialomita), Buzau superior si mijlociu (judetele Covasna si Buzau).

 

Etichete: COD PORTOCALIU DE INUNDAŢII DUMINICĂ 29 NOIEMBRIE 2015

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE