COD PORTOCALIU DE NINSORI ȘI VISCOL în București. COD GALBEN în multe județe din țarăUPDATE Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare meteo COD PORTOCALIU DE NINSORI ȘI VISCOL, valabil în acest weekend, în București și alte județe din sud-estul țării. În aceeași perioadă se află în vigoare și un COD GALBEN de ninsori și vânt în mai multe județe din România. Primăria Capitalei a convocat COMANDAMENTUL DE IARNĂ, vineri, la ora 16.30. ISU avertizează populația să își doteze mașinile cu pături, în cazul în care pleacă la drum în acest weekend. 

COD PORTOCALIU DE NINSORI ȘI VISCOL in Bucuresti. COD GALBEN in multe judete din tara
COD PORTOCALIU DE NINSORI ȘI VISCOL în București. COD GALBEN în multe județe din țară
Intervalul : 16 ianuarie, ora 20 – 17 ianuarie, ora 20
Fenomene : intensificări ale vântului, ninsori moderate cantitativ, viscol

 

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

 Începând din seara de sâmbătă, 16 ianuarie, aria ninsorilor se va extinde dinspre Lunca Dunării şi va cuprinde treptat regiunile sudice şi sud-estice ale ţării, precum şi zona Carpaţilor de Curbură. Se va depune strat de zăpadă consistent, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 55...65 km/h, viscolind ninsoarea.

 

COD PORTOCALIU

 În judeţele Buzău, Prahova, Ilfov (inclusiv municipiul Bucureşti), Giurgiu, Ialomiţa, Călăraşi, Brăila, Vrancea, Galaţi, temporar viscolul va fi puternic, iar viteza vântului la rafală va depăşi 70...80 km/h. Zăpada va fi troienită şi vizibilitatea se va reduce sub 50 m. În judeţele Tulcea şi Constanţa, viscolul va avea intensitatea maximă începând din primele ore ale zilei de duminică.

Recomandări ISU pentru CODUL PORTOCALIU DE NINSORI ȘI VISCOL: Dotați-vă mașina cu pături! FOTO

Ca urmare a avertizarii meteorologice COD PORTOCALIU DE NINSORI ȘI VISCOL, care vizeaza Bucureștiul și alte județe din estul țării, din 16.01 ora 20 pana in 17.01 ora 20, ISU Bucuresti-Ilfov a anunțat că a luat mai multe măsuri de informare a populației.

Din cauza CODULUI PORTOCALIU DE NINSORI ȘI VISCOL, ISU București avertizează populația să nu plece la drum dacă nu este strict necesar și, dacă e cazul, să își doteze autoturismele cu pături, apă și lanternă.  


 

 Astfel de mesaje de avertizare sunt pe 40 de panouri amplasate în oraș. 

 Notă: În celelalte regiuni, ninsorile vor fi temporare, iar viteza vântului la rafală va fi, în general, de 35..45 km/h.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj. 

Etichete: 16 ianuarie, ANM, Bucureşti, cod galben ninsoare, cod portocaliu ninsoare, weekend

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE