COD PORTOCALIU ŞI COD GALBEN DE PLOI şi VIJELII în aproape toată ţaraAdministraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare COD PORTOCALIU DE PLOI, valabil în mai multe judeţe din ţară, începând din această seară. De marţi, de la ora 16, a intrat în vigoare şi un COD GALBEN DE VIJELII. 

COD PORTOCALIU DE PLOI, in mai multe judete din tara. HARTA AVERTIZARILOR DE LA ANM (Foto enational.ro)
COD PORTOCALIU DE PLOI, în mai multe judeţe din ţară. HARTA AVERTIZĂRILOR DE LA ANM (Foto enational.ro)

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ


COD GALBEN
INTERVALUL 24 MAI, ORA 16 – 25 MAI, ORA 21


      În intervalul menţionat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată în cea mai mare parte a ţării. Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelie şi pe arii restrânse grindină. În Moldova, Dobrogea, Transilvania, Maramureş, nordul şi estul Munteniei, precum şi în zona de munte, cantităţile de apă vor depăşi 20...25 l/mp şi izolat, 40 ... 50 l/mp.

      În seara zilei de marţi (24 mai) şi la începutul nopţii de marţi spre miercuri (24/25 mai), manifestări specifice instabilităţii atmosferice se vor semnala cu o intensitate mai mare şi în centrul şi sudul Munteniei, inclusiv în zona municipiului Bucureşti.


COD PORTOCALIU
INTERVALUL 24 MAI, ORA 22 – 25 MAI, ORA 15


      Marţi noaptea (24/25 mai) şi pe parcursul zilei de miercuri (25 mai) în zona de munte a judeţelor Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova, Covasna, Braşov şi Sibiu se vor acumula cantităţi de apă care vor depăşi 50 l/mp şi izolat 80 l/mp.


În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Etichete: ANM, avertizare meteo, cod galben vijelii, cod portocaliu ploi, marţi

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE