COD PORTOCALIU de polei în Bucureşti. Circulaţia închisă pe A2, zboruri anulate, trenuri întârziateCapitala şi zece judeţe se află duminică, până la ora 18.00, sub avertizare cod portocaliu de polei. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat că a închis circulaţia pe Autostrada Soarelui între Bucureşti şi Feteşti, pe ambele sensuri de mers, şi pe unele tronsoane de pe patru drumuri naţionale din cauza fenomenului de ploaie îngheţată. În ultimele ore, s-au produs mai multe accidente rutiere. De asemenea, cel puţin 12 curse aeriane au fost anulate sau amânate pe Aeroportul Henri Coandă, în timp ce mai multe trenuri au acumulat întârzieri de până la 400 de minute, în Gara de Nord.

COD PORTOCALIU in Bucuresti
COD PORTOCALIU în Bucureşti

UPDATE - CNAIR a închis circulaţia pe Autostrada Soarelui, între Bucureşti şi Feteşti, şi pe patru drumuri naţionale

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat că începând cu ora 16.00 a închis circulaţia pe Autostrada Soarelui între Bucureşti şi Feteşti, pe ambele sensuri de mers, din cauza fenomenului meteo de ploaie îngheţată care generează apariţia spontană a poleiului.

Totodată, începând cu ora 15.00, circulaţia a fost închisă pe Drumul Naţional 21 (DN 21) Brăila – Drajna (km 1 – km 105), pe DN 21 A Bărăganu (judeţul Constanţa) – Ţăndărei (judeţul Ialomiţa) (km 0 – km 23), DN 22B Brăila – Galaţi (km 2 – km 11) şi pe DN 2B Vizireni (judeţul Buzău) – Şendreni (judeţul Galaţi) (km 30 – km 125).

"Fenomenul meteo de ploaie îngheţată este foarte periculos, instalându-se şi afectând puternic siguranţa circulaţiei rutiere. Astfel, în funcţie de severitatea fenomenelor meteorologice, există posibilitatea închiderii unor sectoare de drumuri naţionale şi autostrăzi în zonele afectate", menţionează CNAIR.

UPDATE - Avertizare cod portocaliu de polei pentru Bucureşti şi zece judeţe

Avertizarea emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie este în vigoare de la ora 14.30 şi până la ora 18.00, interval în care în Capitală şi în zece judeţe vor fi depuneri semnificative de polei, mai ales pe conductori, arbori şi pe obiecte din apropierea solului.

Judeţele vizate de avertizarea cod portocaliu sunt: Ialomiţa, Prahova, Argeş, Giurgiu, Brăila, Dâmboviţa, Teleorman, Buzău, Ilfov şi Călăraşi.

UPDATE - Aeroporturi Bucureşti: Ploaia îngheţată împiedică decolarea avioanelor de pe aeroportul Henri Coandă

Fenomenul meteorologic de ploaie îngheţată împiedică în prezent decolarea avioanelor de pe Aeroportul Henri Coandă şi nu se ştie cât va dura această situaţie, au declarat, pentru News.ro, reprezentanţi ai Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

"În prezent, nu se decolează. S-a dat cu material degivrant, suprafaţa de mişcare a aeroportului şi căile de acces sunt funcţionale. Nu se ştie cât va dura această situaţie", au explicat reprezentanţii CNAB.

Deciziile referitoare la decolare aparţin piloţilor, potrivit CNAB.

Astfel, au fost anulate două curse Wizz Air care trebuia să decoleze spre Londra (la ora 11.30) şi Bari (la ora 12.20).

Au fost amânate o cursă Tarom care trebuia să decoleze spre Iaşi la ora 10.20, o cursă Aeroflot, care trebuia să decoleze spre Moscova la ora 12.30, o cursă Ryanair care ar fi trebuit să decoleze spre Timişoara la ora 12.30 şi o cursă Blue Air care ar fi trebuit să decoleze spre Oradea la 12.30. Totodată, au mai fost amânate şi o cursă Lufthansa, care ar fi trebuit să decoleze spre Munchen la 13.00, o cursă KLM care ar fi trebuit să plece spre Amsterdam la ora 13.50, o cursă Air France, care trebuia să decoleze spre Paris la ora 14.50, o cursă LOT, care trebuia să plece spre Varşovia la ora 14.55.

UPDATE - Mai multe trenuri înregistrează întârzieri în Gara de Nord

Mai multe trenuri înregistrează duminică după-amiază întârzieri în Gara de Nord din Capitală, unele şi de câteva ore, potrivit informaţiilor afişate pe site-ul companiei de stat CFR Călători.

Astfel, trenul InterRegio (IR) 347, care vine de la Viena, înregistra o întârziere de 400 de minute la ora 15.25. Totodată, trenul IR 473, care soseşte din Budapesta, înregistra o întârziere de 325 de minute la ora 15.25. Alte trenuri IR aveau întârzieri cuprinse între 10 şi 50 minute.

UPDATE - Circulaţia tramvaielor 41 a fost blocată în Capitală, după ce un tramvai s-a defectat din cauza ploii îngheţate; RATB a introdus autobuze pentru preluarea călătorilor

Circulaţia tramvaielor 41 a fost blocată în Capitală pe ambele sensuri, timp de aproximativ o oră şi jumătate, după ce un tramvai s-a defectat în zona Podului Ciurel din cauza gheţii depuse pe reţeaua de contact. RATB a introdus autobuze pe traseul Piaţa Presei – Ghencea pentru preluarea călătorilor.

Circulaţia tramvaielor, blocată în jurul orei 13.00, a fost reluată în jurul orei 14.30. RATB a introdus autobuze pe traseul Piaţa Presei – Ghencea pentru preluarea călătorilor, precizând că acestea vor circula până la restabilirea intervalului de succedare a mijloacelor de transport.

Primăria Capitalei a anunţat că operatorii responsabili cu deszăpezirea şi combaterea poleiului acţionează cu 73 de utilaje care împrăştie material antiderapant pe rampe, pante, poduri, pasaje şi pe arterele cu trafic RATB. Municipalitatea precizează că numărul de utilaje va fi suplimentat dacă va fi nevoie.

Circulaţia rutieră a fost închisă pe Autostrada A2, între Fundulea şi Drajna, din cauza fenomenului de ploaie îngheţată, care afectează şi Capitala, precum şi mai multe judeţe

Conform Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), începând cu ora 13.15 a fost închisă circulaţia rutieră pentru toate categoriile de autovehicule pe A2, între Fundulea şi Drajna (km 36+000 – km 105+000), pe ambele sensuri din cauza fenomenului meteo de ploaie îngheţată, care generează apariţia spontană a poleiului şi afectează puternic siguranţa circulaţiei rutiere.

Reprezentanţii CNAIR precizează că se acţionează în permanenţă în toate zonele afectate.

De asemenea, Centrul Infotrafic avertizează că din cauza temperaturilor scăzute şi a carosabilului ud sunt condiţii de formare a poleiului pe mai multe artere din judeţele Braşov, Brăila, Buzău, Braşov, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Ialomiţa, Mureş şi Prahova.

O avertizare cod galben de ploi abundente şi ninsori, vânt şi temperaturi scăzute a intrat în vigoare duminică dimineaţă, de la ora 8.00, fiind afectate 32 de judeţe şi Capitala. Meteorologii spun că vremea se va răci accentuat în toată ţara, devenind deosebit de rece pentru această perioadă, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10-15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă. Tot duminică dimineaţă, de la ora 6.00, este în vigoare şi o avertizare cod galben de inundaţii emisă de către hidrologi, vizând rţurile din 24 de judeţe.

Avertizarea cod galben de ploi abundente, vânt şi temperaturi scăzute în Bucureşti şi în 32 de judeţe va fi în vigoare până la ora 23.00.

Potrivit meteorologilor, în acest interval vor fi precipitaţii pe arii extinse în jumătatea de sud-est a teritoriului. În Moldova, precum şi în zona Carpaţilor Orientali vor predomina ninsorile şi se va depune strat consistent de zăpadă. În Muntenia şi în cea mai mare parte a Transilvaniei, la început va ploua, apoi vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vor fi condiţii de polei. În Oltenia şi în Dobrogea vor fi mai ales ploi, iar cantităţile de apă vor depăşi local 20-25 l/mp şi izolat 40 l/mp.

Vântul va avea intensificări în majoritatea zonelor, mai susţinute în est şi în sud-est, cu viteze de 55-65 de kilometri la oră, precum şi la munte, unde rafalele vor depăşi 70 de kilometri la oră, temporar viscolind ninsoarea.

Meteorologii spun de duminică că vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece pentru această perioadă, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10 - 15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă.

Astfel, vremea se va răci brusc în special în estul şi în sud-estul ţării, astfel că temperaturile maxime vor fi cuprinse între -4 grade Celsius în nordul Moldovei şi cel mult 10-12 grade în vestul Olteniei şi în sudul Dobrogei. Şi în Capitală temperaturile vor scădea brusc, iar maxima va ajunge la cel mult 5-6 grade. Va ploua slab pe tot parcursul zilei, iar pe timpul nopţii temperaturile nu vor urca peste 1 grad.

Vremea se va menţine rece toată săptămână, spun meteorologii, iar temperaturile de pe timpul nopţii vor fi negative.

Etichete: Bucureşti, cod portocaliu, polei

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE