COD PORTOCALIU de viscol şi NINSORI în Bucureşti şi alte 11 judeţe. COD GALBEN în 15 UPDATEBucureştiul şi 11 judeţe vor fi vineri, de la ora 02.00 până la ora 18.00, sub avertizare cod portocaliu de viscol, iar alte 15 judeţe din estul, sudul şi centrul ţării au fost atenţionate cu cod galben de ninsori viscolite, valabil de joi seară până vineri seară.  Mai mult, în cadrul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, la sediul MAI, convocat de ministrul Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan, meteorologii au menţionat faptul că ar putea fi emis chiar şi un cod roşu de viscol.

COD PORTOCALIU de viscol în Bucureşti şi 11 judeţe UPDATE. Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Transporturilor, CFR Călători, CFR Infrastructură, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere - CNAIR şi Autoritatea Aeronautică Civilă Română vor coordona şi vor acţiona, acolo unde este cazul, cu utilaje şi materiale, astfel încât circulaţia să se desfăşoare în condiţii normale, s-a stabilit în cadrul Comandamentului central de iarnă care a fost convocat la Ministerul Transporturilor de către ministrul Răzvan Cuc.

IGPR: Ninge uşor în judeţele Braşov, Dâmboviţa şi Vâlcea, pe autostrăzile A1 şi A2 acţionează utilajele de deszăpezire.
"În ceea ce priveşte sectorul feroviar, numărul locomotivelor va fi dublat şi vor fi pregătite vagoane de rezervă pentru a minimiza efectele vremii nefavorabile asupra circulaţiei călătorilor", precizează Ministerul Transporturilor.

UPDATE în TIMP REAL. Vezi starea DRUMURILOR din ROMÂNIA

COD PORTOCALIU de viscol în Bucureşti şi 11 judeţe UPDATE. CFR Călători anulează vineri 40 de trenuri, din cauza vremii CITEȘTE ȘI CFR Călători anulează vineri 40 de trenuri, din cauza vremii
De asemenea, în Comandamentul de iarnă constituit la nivelul Ministerului Transporturilor ministrul Cuc a stabilit, împreună cu responsabilii din companii, un program permanent de raportare a situaţiei circulaţiei rutiere, feroviare şi aeriene din ţară.

Cincisprezece judeţe din estul, sudul şi centrul ţării se află, joi seară, de la ora 22.00, sub atenţionare cod galben de ninsori viscolite. Avertizarea cod galben va fi valabilă până vineri, la ora 20.00, în judeţele Iaşi, Neamţ, Vaslui, Bacău, Covasna, Braşov, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinţi şi Sibiu.

COD PORTOCALIU de viscol în Bucureşti şi 11 judeţe UPDATE. De asemenea, Bucureştiul şi 11 judeţe vor fi vineri, de la ora 02.00 până la ora 18.00, sub avertizare cod portocaliu de viscol.

Potrivit avertizării cod portocaliu transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, în a doua parte a nopţii de joi spre vineri şi în cursul zilei de vineri, în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Constanţa, Tulcea, Galaţi şi Vrancea, temporar viscolul va fi puternic, rafalele vântului vor atinge 70-85 kilometri pe oră, reducând vizibilitatea sub 50 de metri şi local troienind zăpada.

COD PORTOCALIU de viscol în Bucureşti şi 11 judeţe UPDATE. Carmen Dan, la comandamentul de iarnă de la MAI: Mă interesează inclusiv numerele de telefon ale şoferilor de pe utilajeCITEȘTE ȘI Carmen Dan, la comandamentul de iarnă de la MAI: Mă interesează inclusiv numerele de telefon ale şoferilor de pe utilaje
Directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie, a declarat, joi, la comandamentul de iarnă de la Ministerul Afacerilor Interne, că ANM ar putea emite un cod roşu de viscol pentru mai multe judeţe din sud-estul ţării, pentru vineri, posibil în intervalul 8.00-14.00.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a cerut, joi, conducerii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) să pregătească întreaga situaţie a utilajelor de deszăpezire şi a stocurilor de materiale, inclusiv numerele de telefon ale şoferilor de pe utilajele de intervenţie. Reprezentantul CNAIR a declarat că are pregătite 1.600 de utilaje şi 70.000 de tone de sare, în timp ce secretarul de stat Raed Arafat a spus că Inspectoratul General de Aviaţie din cadrul MAI pune la dispoziţie 14 elicoptere.

COD PORTOCALIU de viscol în Bucureşti şi 11 judeţe UPDATE. În a doua parte a nopţii de joi spre vineri şi în cursul zilei de vineri, în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Constanţa, Tulcea, Galaţi şi Vrancea, temporar viscolul va fi puternic, rafalele vântului vor atinge 70-85 kilometri pe oră, reducând vizibilitatea sub 50 de metri şi local troienind zăpada.

Avertizarea cod galben de ninsori va intra în vigoare joi, la ora 22.00 şi va fi valabilă până vineri, la ora 20.00, în judeţele Iaşi, Neamţ, Vaslui, Bacău, Covasna, Braşov, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinţi şi Sibiu.

Etichete: cod portocaliu viscol, ninsoare București, viscol, viscol bucuresti, vremea bucuresti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE