COD ROŞU DE CANICULĂ în Italia şi Croaţia. MAE a emis ATENŢIONĂRI DE CĂLĂTORIE pentru cele două ţăriItalia şi Croaţia sunt sub cod roşu de caniculă. Din acest motiv, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis atenţionări de călătorie pentru cele două state.

COD ROSU DE CANICULA in Italia si Croatia. MAE a emis ATENTIONARI DE CALATORIE pentru cele doua tari
COD ROŞU DE CANICULĂ în Italia şi Croaţia. MAE a emis ATENŢIONĂRI DE CĂLĂTORIE pentru cele două ţări
Foto: B365.ro

MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze în Italia că Servicul Meteorologic al Aeronauticii Militare italiene a anunţat temperaturi foarte ridicate în majoritatea regiunilor italiene, în special în zonele din nord-vestul țării.

În câmpia Padului sunt anunțate temperaturi de peste 36-38°C în timpul zilei, cu tendință de caniculă în orele după-amiezii și seara. Meteorologii avertizează că noul val de căldură africană va aduce în peninsulă cele mai ridicate temperaturi din această vară. Maximele de temperatură sunt prevăzute pentru zilele de vineri, 7 și sâmbătă, 8 august 2015.

În marile centre urbane din regiunile Piemonte, Lombardia și în nordul Toscanei se pot înregistra temperaturi până la 40°C.

De duminică, 9 august 2015, sunt așteptate fenomene de instabilitate atmosferică accentuată, cu caracter local, în special în zonele din nord-vestul țării, începând din zona subalpină și extinzându-se treptat spre câmpia piemonteză și lombardă. Există pericolul de ploi torențiale, cu cantități mari de apă pe metrul pătrat. Reamintim că fenomene atmosferice extrem de violente de acest fel s-au produs în regiunea Veneto și la Florența săptămânile precedente.

Traficul rutier este codificat cu nivel roșu pentru acest sfârșit de săptămână și pentru cel viitor. Vineri, 7 august 2015, pe două dintre principalele autostrăzi italiene, A1(Milano-Napoli) și A14 (Bologna-Taranto) s-au înregistrat accidente de circulație care au produs cozi kilometrice, forțele de ordine și autoritățile sanitare intervenind pentru a acorda asistență călătorilor obligați să stea mai multe ore blocați pe autostradă.

COD ROŞU de caniculă în Croaţia

Ministerul Afacerilor Externe mai informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze în Republica Croația că Institutul Meteorologic local a emis o avertizare privind un nou val de căldură care va traversa teritoriul croat începând cu ziua de 7 august 2015 și se prognozează să se manifeste cel puțin în următoarele 7 zile, astfel:

- zonele din jurul Knin, Rijeka, Split și Dubrovnik vor avea temperaturi extrem de ridicate > 35 grade C;
- totodată, sunt așteptate temperaturi extreme, care vor depăși 35 grade C în cea mai mare parte a țării, inclusiv în regiunile Zagrebului şi Slavoniei;

- au fost emise avertizări cod roşu de caniculă pentru perioada 7 - 10 august 2015 pentru regiunile Dubrovnik, Knin, Rijeka, Split, iar pentru regiunile Zagreb și Karlovac în intervalul 8 - 9 august 2015;

- au fost emise avertizări cod portocaliu de temperaturi ridicate în perioada 8 – 10 august 2015 pentru regiunile Osijek și Gospic;

- restul teritoriului croat se află, de asemenea, sub avertizare meteorologică cod galben.
Situaţia infrastructurii de circulaţie rutieră, feroviară și aeriană poate suferi modificări de la o oră la alta.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să consulte paginile de Internet ale Automobil Clubului Croat (http://www.hak.hr, Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate - http://www.hznet.hr, Autorităţii Portuare Croate – http://www.portauthority.hr şi a Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă http://www.ccaa.hr), precum şi site-ul de specialitate www.meteoalarm.eu, pentru a obține informaţii actualizate.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă" (ce poate fi descărcată gratuit din „App Store" şi „Google Play"), care oferă informaţii, recomandări de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale.

Etichete: atentionare de calatorie, Atenționare de călătorie MAE, caniculă, cod roşu, cod roșu de caniculă, croația, Italia, mae

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE