Codruţ Sereş, fostul ministru al Economiei, condamnat la 4 ani de ÎNCHISOARE CU EXECUTAREDOSAR HIDROELECTRICA. Fostul ministru al Economiei, Codruţ Sereş, a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare în dosarul "Hidroelectrica". Decizia aparţine magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei şi este definitivă. Tot închisoare au primit şi şefii companiei Hidroelectrica. 

Codrut Seres, fostul ministru al Economiei, condamnat la 4 ani de INCHISOARE CU EXECUTARE (Foto rfi.ro)
Codruţ Sereş, fostul ministru al Economiei, condamnat la 4 ani de ÎNCHISOARE CU EXECUTARE (Foto rfi.ro)

judecatorii de la ICCJ au respins, luni, apelul declarat de Codruţ Sereş si a mentinut sentinta data de instanta de fond in martie 2014.

In acest dosar, fostul ministru al Economiei Codrut Seres a fost trimis in judecata de procurorii DIICOT, in septembrie 2011, pentru ca ar fi ascuns activitatile ilegale ale conducerii SC Hidroelectrica SA, in urma carora s-au adus prejudicii de aproximativ 165 de milioane de dolari.

Un complet de cinci judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, luni, sa mareasca pedeapsa de la cinci ani, cat a fost in prima instanta, la sapte ani de inchisoare, pentru directorii Eugen Pena, Traian Oprea si George Lavinius Asan. Acestia sunt acuzati de abuz in serviciu. De asemenea, magistratii au marit pedeapsa si pentru directorul Nicolae Opris de la patru, la cinci ani de inchisoare, potrivit romaniatv.net.

In rechizitoriul trimis instantei, procurorii DIICOT l-au acuzat pe Codrut Seres de complot si subminarea economiei nationale. In acelasi dosar, procurorii i-au deferit justitiei si pe cei care faceau parte din conducerea Hidroelectrica, respectiv pe Eugen Pena, fost director general, Victoria Geormaneanu, fost director economic, George Lavinius Asan, director furnizare, Nicolae Opris, fost sef Serviciu Marketing - Furnizare, Traian Oprea, director general, Georgeta Iosif, director economic.

Etichete: Codruţ Sereş, condamnare, dosar Hidroelectrica, inchisoare cu executare

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE