Codul Fiscal a fost publicat în Monitorul Oficial.Cele mai importante modificări,la taxe și impoziteCodul Fiscal, valabil pentru anul 2016, a fost publicat în Monitorul Oficial, după ce președintele Klaus Iohannis l-a promulgat. 

Codul Fiscal a fost publicat in Monitorul Oficial.Cele mai importante modificari,la taxe si impozite
Codul Fiscal a fost publicat în Monitorul Oficial.Cele mai importante modificări,la taxe și impozite
Foto: aktual24.ro

Codul Fiscal a fost publicat Monitorul Oficial de joi, drept Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

Tendinta generala este de crestere a sarcinii fiscale asupra persoanei fizice, in special profesiile independente, PFA-urile vor suporta costul reducerii TVA, potrivit HotNews.

Relaxarea fiscala nu se regaseste pentru companii, acestea platind cam aceleasi impozite ca in 2015, dublate de cresteri de sarcini fiscale aplicate persoanelor fizice. Categoriile cele mai defavorizate sunt persoanele fizice ce desfasoara activitati independente sau profesii libere. Exista de asemenea si aspecte care pun semne de intrebare, cum ar fi plata contributiei la sanatate de catre persoanele fizice ce nu au venituri.

Astfel, printre cele mai importante modificări se regăsesc reducerea taxei pe valoarea adaugata, cota generala la 20%, insotita de o scadere a TVA pentru livrarile de carti, manuale, ziare, reviste la cota de 5%, cota ce se aplica de altfel si pentru accesul la competitiile sportive, evenimentele culturale etc.

Cresc si taxele

Noul Cod fiscal mai prevede si cresteri de taxe, cum ar fi majorarea taxelor locale datorate de persoanele fizice pentru locuintele detinute, remarcandu-se majorari substantiale si de mai multe ori pentru locuintele folosite ca sedii pentru desfasurarea de activitati independente, respectiv observam o extindere a tipurilor de venituri pentru care se datoreaza asigurari sociale pensii sau contributii individuale la sanatate, ce nu se platesc conform Codului fiscal actual.

Citește mai multe detalii pe HotNews.

Etichete: modificare cod fiscal, Monitorul Oficial, noul cod fiscal, taxe şi impozite, taxe şi impozite 2016

0/1 COMENTARII
Cris
11 Sep 10:27
+0
VOTURI
-0
Taxarea persoanelor fara venituri cu contributii la Sanatate este mega-escrocherie a infractorilor care conduc Romania in momentul de fata.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE