CODUL GALBEN DE CANICULĂ,prelungit de ANM.Trei judeţe din sudul ţării,sub COD PORTOCALIU DE CANICULĂAdministraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunţă că temperaturile ridicate vor persista şi în week-end, când aproape jumătate din ţară se va afla sub cod galben de caniculă. De asemenea, pentru trei judeţe s-a instituit cod portocaliu de caniculă.

Potrivit ANM, sâmbătă, 5 septembrie, valul de căldură va fi persistent, iar disconfortul termic va fi accentuat.

"Sâmbătă, 5 septembrie, vremea se va menţine caniculară în Oltenia, Muntenia, vestul Dobrogei şi sudul Moldovei, unde temperaturile maxime vor atinge pe arii extinse 35...37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

COD PORTOCALIU: În judeţele Teleorman, Giurgiu şi Călăraşi maximele termice se vor situa în jurul valorii de 38 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Notă: În cursul zilei de duminică, 6 septembrie în sud-estul teritoriului vremea se va menţine călduroasă, izolat caniculară", anunţă ANM, în avertizarea meteo emisă vineri la prânz.

Reamintim că în prezent Bucureştiul şi cea mai mare parte a ţării se află sub cod galben de caniculă. Potrivit ANM, vineri, 4 septembrie, vremea se menţine caniculară în sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, precum şi în sudul şi centrul Moldovei, unde se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse între 35 şi 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. În restul teritoriului doar izolat vor mai fi temperaturi maxime în jurul a 35 de grade şi se va atinge pragul de disconfort termic. 

Etichete: cod galben, cod galben București, cod galben de canicula, cod portocaliu, cod portocaliu de canicula

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE