#COLECTIV. Asociația GTG 3010: Guvernul promite acces la dosarele medicale ale victimelorReprezentanți ai Asociației Colectiv GTG 3010 spun că Guvernul le-a promis sprijin pentru desecretizarea dosarelor victimelor incendiului din clubul bucureștean. Acest sprijin vine în contextul în care anumite unități medicale au refuzat să elibereze părinților victimelor date cu privire la cauzele decesului, pe motiv că pacientul nu ar fi semnat înainte acordul în acest sens.

Guvernul promite ca familiile victimelor din Colectiv vor primi dosarele
Guvernul promite că familiile victimelor din Colectiv vor primi dosarele

"Vă puteți imagina durerea unei mame care nu poate afla ce s-a întâmplat cu copilul ei în ultimele clipe din viața lui? Este o legislație ambiguă, ca să nu spun de-a dreptul absurdă. Consilierul de stat la Cancelaria prim-ministrului pare să fi înțeles situația și a promis soluționarea ei", a declarat Eugen Iancu, membru fondator al Asociației Colectiv GTG 3010, potrivit Agerpres.

Marți, la Palatul Victoria, a avut loc o întâlnire între Asociația Colectiv GTG 3010 și reprezentanți ai Guvernului. Cu acest prilej, membrii asociației și-au prezentat obiectivele și au solicitat sprijin pentru concretizare acestora.

"Primordial pentru noi este ajutorarea răniților. Am adus în atenția consilierului de stat Raul Pătrașcu problemele cu care se confruntă aceștia și am cerut, în primul rând, ca fondurile oferite de Guvern să fie date la timp. Răniții au nevoie de eliminarea birocrației, de ajutor medical și social, unii chiar de ajutor de însoțitor. Sunt persoane care au muncit, au plătit impozite la stat, dar acum nu mai au, efectiv, cum s-o facă. Au nevoie de pensionare temporară sau de concediu. E important ca viața lor să se apropie cât mai mult de normal, nu să le-o complicăm. Oamenii ăștia au suferit destul", afirmă Eugen Iancu.

Asociația Colectiv GTG 3010 mai arată că a propus un protocol de colaborare cu Ministerul Sănătății pentru constituirea unui "Dispecerat Unic" de relații cu victimele din Colectiv, dar și realizarea unui program național pentru arși.

Etichete: #Colectiv, Asociația GTG 3010, colectiv, dosare victime colectiv, Guvern, incendiu colectiv

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE