#COLECTIV. Dosarul pompierilor anchetaţi în cazul tragediei din club, RETRIMIS la DNAMagistraţii de la Curtea Militară de Apel au decis, luni, să retrimită la DNA dosarul celor doi pompieri trimişi în judecată de procurori pentru abuz în serviciu, în cazul tragediei de la #Colectiv.

TRAGEDIA DIN COLECTIV
TRAGEDIA DIN COLECTIV

Curtea Militară de Apel a decis, luni, ca dosarul pompierilor de la Colectiv să fie întors la DNA, pentru refacerea rechizitoriului.

În acest dosar, George Matei şi Antonina Radu au fost trimişi în judecată de DNA, fiind acuzaţi că au verificat clubul Colectiv fără a lua măsurile legale în privinţa respectării normelor PSI.

În urma deciziei instanței, procurorii trebuie să refacă rechizitoriul, după ce judecătorii militari au constatat mai multe nereguli în legătură cu introducerea în dosar a părților vătămate și a părților responsabile civilmente și încălcarea dreptului la apărare în cazul unuia dintre pompieri, Antonina Radu. De asemenea, judecătorii au decis înlăturarea de la dosar a probelor administrate de procurori prin încălcarea dreptului la un proces echitabil.

Judecătorii au admis contestaţiile făcute de Antonina Radu şi reprezentanţii Ministerului de Interne faţă de hotărârea luată de instanţa de fond. Tribunalul Militar respinsese toate cererile şi excepţiile invocate şi hotărâse demararea procesului.

În urmă cu o săptămână, Curtea Militară a judecat solicitările Ministerului de Interne şi ale Antoninei Radu, care au contestat prima decizie prin care s-a dispus respingerea excepţiilor şi începerea judecăţii.

George Matei și Antonina Radu, inspectori la ISU București cu gradul de căpitan, au fost trimiși în judecată de DNA pentru abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. Cei doi sunt acuzaţi că au verificat clubul Colectiv fără a lua măsurile legale în privința respectării normelor PSI.

Procurorii susțin că, în perioada septembrie 2014 — primăvara anului 2015, George Matei și Antonina Radu, în calitate de ofițeri-inspectori în cadrul ISU București, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, cu bună știință, nu și-au îndeplinit obligațiile ce decurgeau din conținutul prevederilor legale privind prevenirea și apărarea împotriva incendiilor, deși au luat cunoștință și au constatat faptul că SC Colectiv Club SRL București desfășura activități specifice unui club fără a deține aviz/autorizație de securitate la incendiu.

Concret, cei doi au permis funcționarea în continuare a societății în condițiile constatate și nu au întreprins nicio măsură pentru intrarea în legalitate din acest punct de vedere, aducându-se astfel atingere drepturilor și intereselor legitime ale mai multor persoane fizice și ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

CITEŞTE ŞRAPORT GUVERN TRAGEDIA #COLECTIV: Ce măsuri de sprijin se vor lua pentru răniţii din #Colectiv 

Potrivit procurorilor, deși au făcut mai multe deplasări la clubul Colectiv, George Matei și Antonina Radu nu au întocmit niciun act de control și nu au întreprins vreo măsură pentru ca SC Colectiv Club SRL să fie luată în evidență de către ISU București ca funcționând fără aviz/autorizație de securitate la incendiu, așa cum erau obligați de actele normative ce reglementează activitatea în domeniu.

Mai mult, George Matei și Antonina Radu s-au oferit să-i ajute pe patronii clubului Colectiv cu întocmirea dosarului PSI, deși știau că există nereguli, dar nu le-au raportat superiorilor despre existența localului respectiv, au reținut anchetatorii.

Cei doi au efectuat controale pe platforma fostei fabrici Pionierul, însă nu au raportat despre vreo verificare făcută la clubul Colectiv.

Un număr de 120 de persoane au depus la Tribunalul Militar București cereri pentru a se constitui părți civile și solicită daune morale și materiale în dosarul Colectiv.  Bilanțul incendiului din club Colectiv se ridică la 63 de morți și aproximativ 200 de răniți.

Etichete: #Colectiv, DNA, Dosarul pompierilor, incendiu colectiv, pompieri #Colectiv, tragedie colectiv

0/5 COMENTARII
Nume*
26 apr 15:55
+0
VOTURI
-0
I know what you mean. I often don't feel sad about my da;t#ger&h39us passing. She's in a better place. My heart ache when I miss her and longed for her to be in my arms. Thank you for sharing http://iwyfxsynx.com [url=http://bfgyiqkhmvu.com]bfgyiqkhmvu[/url] [link=http://mcvkic.com]mcvkic[/link]
Nume*
26 apr 09:05
+0
VOTURI
-0
The Absent Gao8#&e230;Ammng me and my husband we have owned extra MP3 players over the years than I can count, such as Sansas, iRivers, iPods (typical & touch), the Ibiza Rhapsody, etc. But, the last few a long time I’ve settled down to one line of players….
Nume*
25 apr 22:44
+0
VOTURI
-0
A Sandgirl« Ãªtre Juif ≠ être saint, contrairement à ce que certains semblent vouloir laisser entendre jusqu’à frôler l’interdiction de la contestation à leur égard. »Il faut « contester les Juifs ». Je comprends pas très bien ce que vous dîtes ou j’ai peur de vous co&&uendrep#8230;.Cmrsqro;est parce que vous considérez que Finkelstein « conteste les Juifs » que vous le citez ?Intéressant…. Chassez le naturel, il revient au galop… http://fgxfrvgc.com [url=http://nviuoyni.com]nviuoyni[/url] [link=http://alipobsifoi.com]alipobsifoi[/link]
Nume*
25 apr 14:16
+0
VOTURI
-0
Superbly iltmiunaling data here, thanks!
Nume*
23 apr 07:42
+0
VOTURI
-0
This inthsig's just the way to kick life into this debate.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE