#COLECTIV. FESTIVAL în memoria victimelor din NOAPTEA de 30 OCTOMBRIE, la un an de la tragediePe 30 octombrie se împlineşte un an de la tragedia din Club Colectiv, în urma căreia şi-au pierdut viaţa 64 de persoane şi alte câteva zeci se luptă şi acum cu rănile care le-au rămas pe trupuri şi în suflete. Pentru a marca comemorarea unui an de la incendiul din Colectiv, o trupă din Italia a făcut un album de coveruri cu piesele Goobye To Gravity, trupa care concerta în Colectiv pe 30 octombrie 2015, iar mai multe formaţii rock din ţară vor participa la un festival organizat la Bucureşti.

Albumul de coveruri "Back to Life - A Tribute to Goodbye to Gravity" va fi lansat la finalul lunii octombrie, iar primul single, "Atonement", în interpretarea italienilor Wind Rose, a apărut deja, informează Universal Music.

"Atonement", în interpretarea formaţiei Wind Rose - trupă care a concertat în clubul Colectiv în februarie 2015, în dechiderea formaţiei Eluveitie -, este primul single de pe materialul discografic care va conţine melodii Goodbye to Gravity reinterpretate de mai multe trupe românesti şi străine.

Proiectul este unul caritabil, iar profiturile rezultate vor fi donate către familiile membrilor formaţiei Goodbye To Gravity, precum şi către victimele incendiului din Colectiv.

O dată exactă a lansării va fi comunicată în curând de casa de discuri, care are în vedere perioada 27 - 29 octombrie pentru apariţia albumului, potrivit declaraţiilor oferite News.ro.

"Am aflat despre tragedie sâmbătă dimineaţa în timpul unor cursuri de la universitate, iar acea zi s-a transformat într-o zi a extraordinar de tristă. Am văzut câteva filmări pe internet, iar apoi veştile teribile au ajuns şi pe marile canale TV din Italia", îşi amintesc membrii formaţiei italiene.

"Ne-am îndrăgostit iremediabil de Bucureşti în iunie 2015, când am revenit să cântăm la festivalul Metalhead Meeting, unde ne-am întâlnit cu Adrian Rugină, am vorbit cu el câteva minute înainte de soundcheck, îndeajuns să ne dăm seama de bunătatea sa şi de dragostea sa pentru munca de acolo (...) Bucureşti este la 1.800 km depărtare de Pisa, oraşul nostru, dar în acea zi am simtit că suntem acolo cu voi, cu toţi prietenii pe care i-am întâlnit, dar şi cu oameni pe care nu i-am cunoscut dar cu care acum am împărtit durerea", mai spun ei.

Pe 28-30 octombrie, Compact, Coma şi Altar, printre alţii, vor cânta în memoria victimelor incendiului din clubul Colectiv, la evenimentul caritabil #3010 Festival, organizat de Asociaţia Colectiv GTG 3010, la Berăria H din Bucureşti.

Etichete: 30 OCTOMBRIE, 30 octombrie 2015, Bucureşti, colectiv, concert colectiv, tragedie colectiv

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h