#Colectiv. "Nouă ne pasă!", concert caritabil cu Vama şi Holograf, la un an de la tragedieO parte din răniţii din Colectiv împreună cu Asociaţia Promusic Events, alături de Crucea Roşie, vor organiza un eveniment rock caritabil la Arenele Române, pe 30 octombrie, când se împlineşte un an de la incediu, concert unde vor concerta şi formaţii precum Vama sau Holograf.

Concert la un an de la tragedia din Colectiv
Concert la un an de la tragedia din Colectiv

Banii strânşi în urma concertului de la Arenele Române din Bucureşti vor fi direcţionaţi prin Crucea Roşie către victimele care încă au nevoie de tratament.

În acest eveniment sunt incluse atât formaţii tinere precum Up To Eleven sau 9.7 Richter, ai căror membri au fost răniţi în urma incediului din clubul Colectiv, cât şi artişti consacraţi, printre care se numără Holograf, Vama, Antract şi Nicu Covaci. Alţi participanţi vor fi anunţaţi în scurt timp.

Intrarea se face pe bază de donaţie (60 de lei sau 100 de lei), în functie de posibilităţile fiecăruia.

Crucea Roşie România s-a alăturat acestui demers important şi continuă susţinerea răniţilor implicaţi în tragedia de la Clubul Colectiv.

"Victimele tragicului eveniment petrecut în clubul bucureştean 'Colectiv' au în continuare nevoie de ajutor. De aproape un an, Crucea Roţie Română este alături de cei aflaţi în suferinţă. Continuăm să acordăm tot sprijinul necesar celor care au nevoie de recuperare. Salutăm iniţiativa Asociaţiei Promusic Events, organizatorul concertului caritabil '#Colectiv - Nouă ne pasă!' şi vă asigurăm că suma colectată cu această ocazie va fi folosită, la fel ca şi celelalte fonduri, pentru rezolvarea problemelor de sănătate cu care continuă să se confrunte cei afectaţi", a precizat Silviu Lefter, director general Crucea Roşie Română.

"Dorim să mulţumim Crucii Roşii din România pentru deschiderea faţă de acest eveniment, cu atât mai mult cu cât această instituţie a fost alături de răniţii din tragedia de la Colectiv încă de la început. Sperăm ca lumea să înţeleagă că aceştia au în continuare nevoie de multă susţinere, dar şi de bani pentru operaţiile şi tratamentele necesare", a menţionat Nelu Brînduşan, Asociaţia Promusic Events.

Anul trecut, pe 30 octombrie, lumea rock-ului din România a primit o lovitură grea. Una dintre cele mai promitătoare trupe ale noului val, Goodbye to Gravity, a pierdut patru din cei cinci membri în timpul concertului de lansare a celui de-al doilea material discografic, "Mantras of War".

Alături de ei, fotografi de concerte, graficieni, ziarişti, dintre care unii scriau despre muzica rock incă din anii 1990, sunetişti, prieteni şi fani, nelipsiţi de la concerte, care prin devotamentul lor au menţinut vie pasiunea pentru acest gen muzical.

Toţi aceşti oameni, fiecare în felul lui, au contribuit la menţinerea unei scene a cărei activitate a fost prilej de mângâiere şi bucurie pentru mulţi dintre noi. În urma lor au rămas un ocean de tristeţe şi familii îndurerate, multe dintre ele lipsite de posibilităţi financiare.

"Şi să nu-i uităm pe răniţi. În afară de cei 64 de tineri, plecaţi mult prea devreme dintre noi, peste 160 de alţi răniţi se zbat cu probleme fizice şi psihice greu de depăşit", transmite Asociaţia Promusic Events.

Etichete: colectiv, concert caritabil, concert caritabil tragedie colectiv, concert colectiv, tragedie colectiv

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE