Comandament de deszăpezire în Sectorul 2: Câte utilaje vor acţiona, în perioada ninsorilor abundentePrimarul Sectorului 2, Neculai Onţanu, în calitatea sa de preşedinte al Comandamentului local pentru Situaţii de Urgenţă Sector 2, a convocat vineri, 24 ianuarie, membrii Centrului operativ – Comandamentul de deszăpezire, pentru stabilirea, conform procedurilor, a măsurilor care se impun în perioada 24 ianuarie ora 18.00 – 26 ianuarie ora 18.00, când a fost anunţat cod portocaliu de ninsori şi viscol, valabil în mai multe judeţe din sudul ţării, inclusiv în Capitală.

comandament de deszapezire, Sectorul 2, comandament de iarna, ninsori, viscol,
comandament de deszăpezire, Sectorul 2, comandament de iarnă, ninsori, viscol,

Pe raza Sectorului 2, Primăria Sectorului 2 are la dispoziţie şi va acţiona, prin instituţiile abilitate, cu următoarele efective:

- 145 de utilaje

- 778 tone de clorură de calciu lichidă

- 4100 tone de clorură de sodiu (sare)

- 100 metri cubi nisip cu sare

- 914 lucrători.

Poliţia Locală Sector 2 monitorizează cele 10 zone în care este împărţit sectorul, pe toată această perioadă, cu 10 echipaje dispuse, în program de 24 de ore din 24, pentru a depista porţiunile în care se poate forma polei, drum alunecos şi pentru fluidizarea circulaţiei în zonă.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă are prevăzute pentru intervenţie în sectorul 2, trei detaşamente deservite de 90 subofiţeri, 3 ambulanţe, o maşină de descarcerare, o autoscară pentru intervenţii la înălţime.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi protecţia Copilului Sector 2 va acţiona cu 6 ambulanţe repartizate în şase zone ale sectorului, iar persoanelor asistate în Adăpostul de noapte pentru oamenii străzii" din şoseaua Pantelimon nr. 501,vor putea beneficia de cazare în program permanent (pe toată perioada zilei).

Toate cele 18 centre sociale de pe raza sectorului 2 - 6 centre pentru copii, 5 centre pentru adulţi şi 7 centre comunitare – sunt asigurate cu materiale şi unelte necesare pentru deszăpezire şi în acelaşi timp cu hrana necesară pentru persoanele asistate.

Divizia Civică Voluntară a sectorului 2 asigură un detaşament de intervenţie format din 40 de voluntari care vor fi alertaţi de conducătorul Comandamentului de deszăpezire pentru a interveni de urgenţă acolo unde se impune.

Toate forurile abilitate în acest sens acţionează cu utilajele din dotare după următoarele coordonate, în funcţie de condiţiile meteorologice:

-Prima prioritate este împrăştierea materialului antiderapant, în rampe pentru prevenirea instalării poleiului;

- În paralel se acţionează pe artere principale unde circulă mijloace de transport în comun,

- În regim de urgenţă se acţionează pe străzile pe care se află spitale, policlinici, grădiniţe, şcoli, licee, centre de plasament, cămine de bătrâni, fabrici de pâine şi lapte, unităţi de pompieri, staţii de salvare, pieţe agroalimentare, garaje şi depouri RATB,

- Echipajele de deszăpezire vor intra, conform programului, pe toate arterele de circulaţie ale Sectorului 2.

Coordonarea tuturor utilajelor se face permanent prin intermediul staţiilor radio care sunt în legătură directă cu Dispeceratul şi cu echipele de control aflate pe teren.

Pe lângă îndepărtarea zăpezii cu ajutorul utilajelor, în anumite porţiuni este necesară folosirea forţei umane, după cum urmează: eliberarea căilor pietonale, refugii şi staţii RATB, treceri pietonale, poduri de gheaţă.

Începând de vineri, 24 ianuarie, ora 18.00, când este declarată avertizarea meteorologică „Cod Portocaliu", la sediul Primăriei Sectorului 2 funcţionează două telefoane în regim permanent, unde locuitorii pot anunţa problemele apărute în urma căderilor de zăpadă: 0314.039.980 şi 0314.039.979.

Pentru a se putea realiza deszăpezirea în cel mai scurt timp şi eficient şi pentru a nu împiedica deplasarea şi acţiunea utilajelor de deszăpezire, cetăţenii sectorului 2 sunt rugaţi să parcheze conform regulilor şi semnelor de circulaţie auto.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o avertizare cod portocaliu de ninsori abundente și viscol, valabilă în Bucureşti, până duminică la prânz.

În intervalul 24 ianuarie, ora 18,00 — 26 ianuarie, ora 18,00, va fi Cod Portocaliu de ninsori și viscol. În prima parte a intervalului, ninsorile vor fi abundente în cea mai mare parte a Olteniei (județele Mehedinți, Gorj, Dolj și Vâlcea), unde stratul de zăpadă va depăși local 30-40 cm, iar vântul va sufla cu peste 70 km/h, viscolind și troienind zăpada.

În cursul zilei de sâmbătă și în noaptea de sâmbătă spre duminică, viscolul se va intensifica în Muntenia, iar în județele Giurgiu, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila și Ilfov, inclusiv în București, temporar vor fi rafale ale vântului de peste 75-80 km/h, va ninge abundent, iar ninsoarea va fi puternic viscolită.

De asemenea, în același interval de prognoză, va fi în vigoare avertizarea Cod Galben de vânt și ninsoare pe raza a 16 județe din zona de sud și sud-est.

ANM precizează faptul că vremea se va răci, devenind geroasă în cursul nopților și al dimineților mai ales în estul și sud-estul țării.

Directorul ANM a declarat, vineri, că este posibil ca în week-end să se emită şi COD ROŞU de ninsori.

Etichete: comandament de iarnă, ninsori, Sectorul 2, viscol

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE