COMANDAMENT DE IARNĂ. Sandu, ANM: ATENȚIONARE METEO până marți seara. DN1-situație specialăCOMANDAMENT DE IARNĂ LA GUVERN. Prim-ministrul Victor Ponta a convocat comandamentul de iarnă, la ora 13:00, la Palatul Victoria. Premierul a cerut suplimentarea efetivelor poliției mai ales pentru fluidizarea traficului pe DN1, dar și pe celelalte drumuri cu probleme.

COMANDAMENT DE IARNA, convocat de premierul Victor Ponta la Palatul Victoria de Ziua Nationala
COMANDAMENT DE IARNĂ, convocat de premierul Victor Ponta la Palatul Victoria de Ziua Națională

Premierul Victor Ponta a cerut Poliţiei şi CNADNR să monitorizeze cu atenţie traficul pe DN1, apreciind că acesta va fi "cumplit" de aglomerat din cauza condiţiilor meteo şi având în vedere că, luni seara, se vor întoarce în Bucureşti cei care au petrecut minivacanţa de 1 Decembrie pe Valea Prahovei.

"Vreau azi să știu că toate instituțiile sunt pregătite să îndepărtăm consecințele vremeii nefavorabile", a declarat premierul Victor Ponta.

Sandu, ANM: "În partea de Sud-Vest încă plouă, la noapte și mâine se transformă în ninsoare, la munte va fi viscol. Mâine după-masă s-ar putea să se transforme iar în ploaie, e posibil să avem situații de gheață și polei pe drumuri. Până miercuri spre prânz vom emite atenționări de scurtă durată. De miercuri întrăm în regim de iarnă normală."

Ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea a dispus ca toate prefecturile din județele vizate să ia măsurile necesare pentru a preveni producerea unor situații de urgență.

Gabriel Oprea: "Peste 26.000 de pompieri, jandarmi și polițiști cu peste 3000 de utilaje de deszăpezire sunt pregătiți să intervină. Județele afectate în acest moment: Brașov, Sălaj, Vâlcea, Mehedinți, Prahova."

Șoferii sunt atenționați să evite drumurile cu probleme. Premierul a cerut suplimentarea tuturor efectivelor poliției pe DN1 întrucât este cel mai aglomerat drum național și există o situație specială mai ales în condițiile mini-vacanței de 1 Decembrie.

"Şi pentru Poliţie, şi pentru CNADNR (Compania de Autostrăzi şi Drumuri - n.r.), foarte mare grijă cu drumurile care sunt oricum aglomerate. În vreme frumoasă, DN1, fiind mai multe zile libere, ar fi fost foarte aglomerat. Acum, cu vreme rea, e cu atât mai rău, deci, vă rog, pe de-o parte să luaţi măsurile pentru material antiderapant, Poliţia să suplimentaţi toate efectivele, pentru că pot să-mi imaginez că în această zi DN1, drumul spre Bucureşti înapoi, va fi cumplit de aglomerat şi în condiţii dificile. Sigur, şi celelalte drumuri le trataţi la fel, dar aici nu trebuie să fim experţi ca să ne dăm seama că va fi o situaţie specială", le-a spus Ponta membrilor cu atribuţii din comandamentul de iarnă, reuniţi la Guvern.

El a precizat că orice situaţie specială care va apărea trebuie comunicată imediat vicepremierului Gabriel Oprea, ministru de Interne.

COMANDAMENT DE IARNĂ LA GUVERN. Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică, atenționări Cod Galben de viscol, ninsoare și lapoviță, valabile, începând din această seară, ora 22:00, până marți la aceeași oră, în 28 de județe, inclusiv în București.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 30 noiembrie, ora 22,00 — 01 decembrie, ora 14,00, vor fi precipitații mixte în Oltenia și Muntenia, Munții Banatului și zona Carpaților Meridionali, iar în sudul Banatului vor predomina ploile.

CITEȘTE ȘI: PROGRAMUL evenimentelor de ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI - 1 DECEMBRIE, la BUCUREȘTI

COMANDAMENT DE IARNĂ LA GUVERN. Județele vizate de prima atenționare Cod Galben sunt: Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Dolj, Vâlcea, Olt, Argeș, Dâmbovița, Turnu Severin și Giurgiu. Izolat, cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp, iar local se va produce polei. Vântul se va intensifica treptat în sud-vestul și sudul țării, atingând viteze de 40-50 km/h, iar în sudul Banatului și zona montană aferentă vor fi rafale de 70-80 km/h.

În zona municipiului București, precipitațiile vor fi slabe cantitativ, mixte sau predominant sub formă de ninsoare, ce pot favoriza trecător producerea de polei, în timp ce vântul va sufla cu viteze de 30-40 km/h.

Totodată, în perioada 01 decembrie, ora 14,00 — 02 decembrie, ora 22,00, temporar vor fi precipitații, în general moderate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare, pe arii extinse în sudul și centrul țării, precum și în zonele de deal și de munte, unde local stratul de zăpadă nou depus va depăși 10-15 cm.

Vântul va avea intensificări, cu viteze ce vor depăși la rafală 50-60 km/h în Oltenia, Muntenia și Transilvania, iar la munte și în sudul Banatului va sufla tare, cu peste 80 km/h. Local și temporar, zăpada va fi viscolită.

Județele vizate de cea de-a doua atenționare sunt: Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Dolj, Vâlcea, Olt, Argeș, Dâmbovița, Turnu Severin, Giurgiu, Hunedoara, Alba, Cluj, Mureș, Harghita, Neamț, Sibiu, Brașov, Covasna, Bacău, Vrancea, Prahova, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Ilfov și Municipiul București.

Meteorologii notează faptul că, pe arii restrânse în regiunile sudice și centrale, se mențin condițiile de producere a poleiului, iar în funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice, vor actualiza prezenta atenționare Cod Galben.

Etichete: 1 Decembrie, comandament de iarnă, palatul victoria, premierul victor ponta, ziua naţională

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE