Comandament de iarnă, în Sectorul 6: Câte utilaje sunt pregătite să acţionezePrimarul Sectorului 6, Rareş Mănescu, a dispus constituirea Comandamentului de Deszăpezire şi Combatere a Poleiului, în urma avertizării meteorologice de cod portocaliu pentru ninsori abundente şi viscol care vizează Capitala.

Comandament de iarna, in Sectorul 6: Cate utilaje sunt pregatite sa actioneze
Comandament de iarnă, în Sectorul 6: Câte utilaje sunt pregătite să acţioneze

Primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu, a constituit comandamentul de deszăpezire. Pe toată raza Sectorului 6, sunt pregătite să intervină echipe din cadrul Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană şi ale SC URBAN SA, în vederea asigurării bunului mers al traficului rutier şi pentru înlăturarea efectelor precipitaţiilor abundente, potrivit unui comunicat remis B365.ro, de Primăria Sectorului 6.

În acest moment, Urban, firma care asigură deszăpezirea în Sectorul 6, deţine un stoc de aproximativ 670 tone de soluţie anti-îngheţ, 2450 tone de sare şi ţine în stand-by 96 de utilaje (instalaţii de împrăştiat antiderapant, utilaje cu plug, autobasculante, autocisterne, încărcătoare frontale, bobkat-uri etc.), iar ADPDU, alte 86 de utilaje, 250 tone material antiderapant şi 300 m3 de nisip. În ceea ce priveşte personalul, ADPDU dispune de 140 de lucrători, iar URBAN de 566 de lucrători, care vor lucra în schimburi a câte 12 ore şi vor asigura permanenţa.

În plus, cetăţenii care doresc să sesizeze un caz al unei persoane fără adăpost, pot contacta Direcţa Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 la numărul de telefon: 0731.624.849.

Orice altă problemă referitoare la activitatea de deszăpezire poate fi semnalată la Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6, tel. 021.413.16.20.

„Utilajele ADPDU 6 şi ale URBAN S.A. sunt pregătite să intervină pentru ridicarea zăpezii de pe arterele principale, pentru deblocarea arterelor secundare şi pentru prevenirea apariţiei poleiului. Vor fi depuse toate eforturile pentru asigurarea condiţiilor optime de trafic. Cu prioritate, vor fi deblocate căile de acces către obiectivele de interes social: şcoli, grădiniţe, oficii poştale, unităţi sanitare", a declarat primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o avertizare cod portocaliu de ninsori abundente și viscol, valabilă în Bucureşti, până duminică la prânz.

În intervalul 24 ianuarie, ora 18,00 — 26 ianuarie, ora 18,00, va fi Cod Portocaliu de ninsori și viscol. În prima parte a intervalului, ninsorile vor fi abundente în cea mai mare parte a Olteniei (județele Mehedinți, Gorj, Dolj și Vâlcea), unde stratul de zăpadă va depăși local 30-40 cm, iar vântul va sufla cu peste 70 km/h, viscolind și troienind zăpada.

În cursul zilei de sâmbătă și în noaptea de sâmbătă spre duminică, viscolul se va intensifica în Muntenia, iar în județele Giurgiu, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila și Ilfov, inclusiv în București, temporar vor fi rafale ale vântului de peste 75-80 km/h, va ninge abundent, iar ninsoarea va fi puternic viscolită.

De asemenea, în același interval de prognoză, va fi în vigoare avertizarea Cod Galben de vânt și ninsoare pe raza a 16 județe din zona de sud și sud-est.

ANM precizează faptul că vremea se va răci, devenind geroasă în cursul nopților și al dimineților mai ales în estul și sud-estul țării.

Etichete: cod portocaliu, comandament de iarnă, deszăpezire, ninsori, rareş mănescu, Sectorul 6, viscol

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE