Comandament de urgenţă la PMB: "Este nevoie să acţionaţi cât mai rapid şi mai eficient"Gabriela Firea a convocat miercuri un comandament pentru a evalua situatia existenta in Bucuresti ca urmare a precipitatiilor din ultimele ore si pentru a stabili impreuna cu cei responsabili planul de interventie pentru perioada urmatoare.

Comandament de urgenta la PMB
Comandament de urgenţă la PMB

Primarul General a solicitat atat reprezentantilor operatorilor de salubrizare din toate sectoarele Capitalei, precum si institutiilor subordonate Municipalitatii si care au competente in domeniu, sa colaboreze cat mai eficient si sa aiba echipe de interventie in teren pana la sfarsitul ploilor, astfel incat disconfortul bucurestenilor sa fie minim.

De asemenea, Gabriela Firea a cerut reprezentantilor Administratiei Strazilor sa actioneze cat mai rapid in cazul semafoarelor care s-au defectat din cauza conditiilor meteo, iar celor de la RATB sa optimizeze timpii de asteptare ai calatorilor din statii si sa suplimenteze mijloacele de transport in comun aflate pe traseu.

"Am convocat acest comandament de urgenta pentru a evalua pagubele aparute in urma ploilor abundente de ieri si de azi noapte din Bucuresti si totodata sa va subliniez, inca o data, ca este nevoie sa actionati cat mai rapid si mai eficient. Cantitatea medie de precipitatii la nivelul Bucurestiului a fost de 53,41 litri /mp, cu exceptia zonei Margeanului, sectorul 5, in care s-a inregistrat o cantitate de 72 litri/mp. De aseara de la ora 17:30 si pana la ora 6:30 in aceasta dimineata, am fost informata ca echipele APANOVA s-au aflat in teren si au intervenit pentru remedierea situatiilor semnalate de cetateni", a declarat Primarul General, Gabriela Firea.

Pana in prezent s-a intervenit cu 22 de utilaje, dintre care 16 utilaje de mare capacitate (autocuratitoare) pentru indepartarea acumularilor de apa, au fost inregistrare 206 de sesizari dintre care 32 de sesizari au vizat acumulari de apa pe carosabil, toate fiind indepartate, astfel incat traficul rutier sa nu fie perturbat.

Un numar de 36 de sesizari au vizat probleme cu racordurile unor imobile la reteaua de canalizare stradala, dintre acestea, 21 de incidente au reprezentat refulari in subsoluri si inundarea unor imobile care nu erau dotate cu clapete antirefulare.

Conform verificarilor si informarilor primite din teren au fost sesizate defectiuni la semafoarele amplasate in urmatoarele zone: str. Schitu Magureanu cu Str. Stirbei Voda, sos Viilor cu strada C-tin Istrati, Pta Victoriei, bdul I. C. Bratianu cu Bd Unirii, str Turda si intersectia Razoare. Sesizarile au fost transmise pentru remediere.

In ceea ce priveste groapa aparuta la interesectia Corneliu Coposu cu str. Sf Vineri, Primarul General, Gabriela Firea a declarat ca sesizarea a fost transmisa Administratiei Strazilor si Apanova, care au luat masuri de semnalizare si intervin in prezent pentru acoperirea gropii.

Etichete: cod galben București, comandament de urgenta, inundaţii Bucureşti, ploi torentiale bucureşti, pmb

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE