Comandament de vremea rea la Guvern: PLOI abundente în sudul ţării. La munte va ningeLuni, la Palatul Victoria, s-a organizat un comandament de vremea rea. Potrivit meteorologilor, până miercuri, în sudul ţării vor cădea precipitaţii de până la 50l/mp, care vor produce inundaţii, în contextul în care gradul de absorbţie al solului este 0.

Frig, ploaie si vant, in urmatoarele doua zile, in Bucuresti. Joi apare soarele. PROGNOZA METEO
Frig, ploaie şi vânt, în următoarele două zile, în Bucureşti. Joi apare soarele. PROGNOZA METEO
Foto: revistatango.ro

"În ultimele 4 zile, în sud s-au cumulat în jur de 40 l/mp şi acum capacitatea de absorbţie a solului este 0. Până miercuri la prânz vor cădea precipitaţii care ajung până la 50l/mp. Vitezele vântului vor ajunge la 50-60km/h, în zonele de deal şi de munte, iar stratul de zăpadă va atinge 15 - 20 cm. De miercuri după-amiază sunt speranţe să apară şi soarele. Iar începând de joi se schimbă situaţia de până acum. Începând de joi până pe 20 decembrie precipitaţiile vor fi mai mult sub formă de ninsoare şi se vor manifesta în partea de vest a ţării", a declarat Ion Sandu, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, la comandamentul de la Guvern.

Potrivit lui Ion Sandu, începând de la mijlocul săptămânii va apărea şi soarele după 28 zile în care acesta nu şi-a făcut deloc simţită prezenţa în sudul ţării, inclusiv în Bucureşti.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o ATENŢIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN de ploi şi ninsori, valabilă în cea mai mare parte a ţării, inclusiv în Bucureşti.

Hidrologii au emis, totodată, cod portocaliu de inundaţii în 11 judeţe din sudul ţării.

Etichete: ANM, comandament, ninsori, ploi

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE