Amenzi pentru comercianții din Piața Valea Ialomiței. Ce au găsit autoritățileControl în Piața Valea Ialomiței din Sectorul 6. Poliția Locală a aplicat sancțiuni în valoare de 11.000 lei, multe dintre ele pentru pentru comercializarea produselor cu termen de valabilitate expirat sau nespecificat și  pentru neafişarea preţurilor de vânzare la mărfuri

Amenzi pentru comerciantii din Piata Valea Ialomitei. Ce au gasit autoritatile
Amenzi pentru comercianții din Piața Valea Ialomiței. Ce au găsit autoritățile

Comercianții din Piaţa Valea Ialomiţei au fost verificați de Poliția Locală Sectorului 6. Au fost vizate respectarea normelor de mediu, eliminarea falşilor producători, prevenirea şi combaterea comerţului neautorizat, identificarea şi luarea măsurilor legale împotriva persoanelor care comercializează produse alimentare şi nealimentare în alte locuri decât cele stabilite de autoritatea locală.

În urma intervenţiei care a avut loc miercuri, 17.09.2014, cele mai multe sancţiuni contravenţionale au fost aplicate operatorilor economici pentru lipsa Acordului de funcţionare, pentru comercializarea produselor cu termen de valabilitate expirat sau nespecificat, pentru neafişarea preţurilor de vânzare la mărfuri. Au mai fost aplicate sancţiuni şi pentru lipsa Certificatului constatator pentru punctul de lucru, lipsa contractelor de salubrizare, expunerea mărfurilor în afara spaţiului autorizat, neafişarea datelor de identificare, depăşirea obiectului de activitate autorizat şi nevizarea la zi a certificatului de producător.

Sancţiunile aplicate au fost în valoare de aproximativ 11.000 lei, iar echipele de salubritate au igienizat şi salubrizat toată zona din jurul pieţei. În plus, administratorul pieţei a fost înştiinţat asupra respectării obligaţiilor legale referitoare la îndepărtarea din piaţă a persoanelor care nu posedă certificat de producător. În acest fel, va fi eliminată orice formă de speculă ce ar putea dăuna atât bunei desfăşurări a activităţilor comerciale, cât şi locuitorilor Sectorului 6. Poliţia Locală informează că acţiunile de acest gen vor avea caracter permanent,aplicându-se sancţiuni contravenţionale de fiecare dată când va fi cazul.

Etichete: amendă, comercianţi, control, piaţa Valea Ialomiţei, politia locala, Sectorul 6

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE