Comercianţii cresc prețurile înainte de scăderea TVA-ului: Unele preţuri s-au majorat şi cu 30%După ce Guvernul a anunţat că va reduce TVA-ul la alimente, marile lanţuri de retail au crescut preţurile, în unele cazuri chiar şi cu 30%.

SCADEREA TVA la alimente: Lanturile de magazine anunta inghetarea preturilor
SCĂDEREA TVA la alimente: Lanțurile de magazine anunță înghețarea prețurilor
Foto: sxc.hu

Marii retaileri sabotează acţiunile Guvernului. Astfel, după ce Executivul a anunţat că scade TVA-ul la alimente, unii dintre cei mai importanţi comercianţi de pe piaţa din România fac tot posibilul pentru a profita la maximum de pe urma acestei măsuri crescând preţurile treptat înainte de 1 iunie, când taxa pe valoare adăugată va scădea la 9%.

B1 TV arată că, într-un experiment realizat, că numai în două săptămâni de la anunţul premierului Victor Ponta, unele preţuri s-au majorat şi cu 30%.

Premierul Victor Ponta a anunţat, pe 7 aprilie, TVA pentru toate produsele agro-alimentare va fi redusă de la 1 iunie, la 9%. Însă, la nici două săptămâni, în magazine, unele dintre alimente au și înregistrat creşteri de până la 30%. Astfel, dacă în data de 7 aprilie, preţul pentru 1 kg de pulpă de porc fără os era de aprope 14 lei, acum, preţul a ajuns la 18 lei, în creştere cu 4 lei pe kilogram în doar 2 săptămâni.

O creştere vizibilă a fost înregistrată şi în sectorul legumelor. Astfel, acum, 1 kg de ardei gras roşu este aproape 17 lei faţă de 15, cât era în ziua în care se anunţa scăderea TVA-ului la alimente.

Și laptele s-a scumpit. Un litru de lapte care pe 7 aprilie costa aproape 3 lei, acum depășeste 3 lei și jumătate.

Nici apa îmbuteliată nu a scăpat de creșterea prețului, în numai două săptămâni o găsim în magazin cu aproximativ 16% mai scumpă.

Iar povestea se repetă şi în sectorul fructelor. Spre exemplu, 1 kg de mere din Polonia costă acum 4 lei, cu un leu mai mult în comparație cu acum jumătate de lună.

Etichete: creştere preţ, preturi, TVA, TVA alimente

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE