Comisarul european Corina Crețu: Românii plătesc pentru autostrada prăbușităComisarul european pentru politica regională, Corina Crețu, a declarat că fondurile pentru remedierea problemei descoperite la Autostrada Sibiu-Orăștie vor trebui asigurate de la bugetul de stat, adică din banii contribuabililor.

Comisarul european Corina Cretu: Romanii platesc pentru autostrada prabusita
Comisarul european Corina Crețu: Românii plătesc pentru autostrada prăbușită
Foto: rfi.ro

"Lucrările de reconstrucție sau de consolidare vor trebui să fie finanțate de la bugetul de stat, iar autoritățile române au obligația de a se asigura că întreaga autostradă este finalizată și funcțională înainte de trimiterea documentelor de închidere a programului, termenul limită fiind martie 2017", se arată în comunicatul de presă, potrivit Știri pe surse.

Pe de altă parte, Corina Crețu spune că autoritățile române sunt responsabile pentru implementarea proiectului și trebuie să evalueze dacă acesta poate fi împărțit în două faze sau poate fi completat cu finanțare națională.

"Situația autostrăzii Orăștie — Sibiu trebuie analizată cu atenție, întrucât lucrările au fost aproape în totalitate finalizate. Autoritățile române sunt responsabile pentru implementarea proiectului și trebuie să evalueze dacă acesta poate fi împărțit în două faze sau poate fi completat cu finanțare națională, în conformitate cu Regulamentul General al Comisiei Europene. Serviciile DG Regio sunt în continuare disponibile să sprijine autoritățile române în cazul acestui proiect, pentru a se asigura împreună că sunt respectate toate condițiile de finanțare, astfel încât să vorbim de o utilizare efectivă și eficientă a Fondurilor Structurale și de Investiții, în beneficiul României și al Uniunii Europene", mai spune comisarul european în comunicat.

Citește mai multe pe realitatea.net.

Etichete: autostradă, corina cretum autostrada sibiu-orastie

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE