Comisia Europeană: Grecia riscă EXCLUDEREA temporară din SchengenAvertisment foarte dur din partea Comisiei Europene pentru Grecia. Potrivit Comisiei, Grecia a ignorat "în mod grav" obligaţiile privind securizarea frontierelor şi riscă suspendarea din Spaţiul Schengen, informează BBC News online.

Comisia Europeana: Grecia risca EXCLUDEREA temporara din Schengen
Comisia Europeană: Grecia riscă EXCLUDEREA temporară din Schengen

Grecia ar putea fi exclusă din Spaţiul Schengen. "Grecia a neglijat în mod grav obligaţiile şi există deficienţe grave în privinţa verificărilor la frontierele externe, iar aceste probleme trebuie remediate de autorităţile elene", a declarat Valdis Dombrovskis, vicepreşedinte al Comisiei Europene.

Grecia are obligaţia de a securiza frontierele externe şi a primit un termen de trei luni pentru îmbunătăţirea măsurilor de limitare a imigraţiei, riscând, în caz contrar, excluderea temporară din Schengen.

Peste 850.000 de imigranţi extracomunitari au tranzitat în 2015 teritoriul Greciei în drumul spre state occidentale ale Uniunii Europene.

La rândul său, ministrul grec al Imigraţiei, Ioannis Mouzalas, a cerut Uniunii Europene deportarea rapidă spre Turcia a imigranţilor extracomunitari care nu sunt eligibili pentru obţinerea de azil.

Austria a propus vineri suspendarea Greciei din Schengen până la securizarea frontierei martitime cu Turcia, pledând, alături de Germania, Belgia, Suedia şi Danemarca pentru reintroducerea controalelor temporare în spaţiul de liberă circulaţie, pentru oprirea imigraţiei.

Peste un milion de extracomunitari au pătruns în spaţiul Uniunii Europene în ultimul an, situaţie care a generat dispute între statele membre UE şi măsuri radicale, luate inclusiv în interiorul Spaţiului Schengen.

Sursa: Mediafax

Etichete: Comisia Europeană, Grecia, Schengen

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE