Comisia Europeană modifică ALERTA privind BRÂNZA din România



Comisia Europeană a modificat alerta privind posibila existenţă a bacteriei E.Coli în brânză provenind din România, după ce premierul Dacian Cioloş a cerut clarificări, argumentând că avertizarea viza un produs de alt tip.

Comisia Europeana modifica ALERTA privind BRANZA din Romania (Foto adihadean.ro)
Comisia Europeană modifică ALERTA privind BRÂNZA din România (Foto adihadean.ro)

Alerta, emisă iniţial de Comisia Europeană pe 16 martie, a fost modificată marţi, 22 martie, avertizând asupra riscului existenţei bacteriei "Escherichia coli în brânză fermentată din România", scrie Mediafax.

Iniţial, pe 16 martie, notificarea emisă prin sistemul Comisiei Europene privind siguranţa alimentară (RASFF) atrăgea atenţia asupra riscului existenţei bacteriei Escherichia coli "în brânză de oaie" provenind din România.

Comisia Europeană avertizează că există risc de îmbolnăvire de la acest produs, avertizând statele membre UE să efectueze verificări în reţeaua de distribuire. Conform datelor Comisiei Europene, brânza românească de acest fel este comercializată în principal în România, Italia, Germania, Spania şi Franţa.

Etichete: alerta, branza fermentata, branza oaie, modificare alerta, Uniunea Europeană

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE