Comisia Europeană: România se califică pentru accesul în spațiul SchengenComisia Europeana este de părere că România și Bulgaria au îndeplinit toate criteriile pentru aderarea la Spațiul Schengen, a explicat purtătoarea de cuvânt a executivului european Mina Andreeva.

Comisia Europeana spune ca Romania este pregatita sa adere la Schengen
Comisia Europeană spune că România este pregătită să adere la Schengen

Cu toate acestea, în prezent, totul depinde de celelalte state membre UE, potrivit stirileprotv.ro.

"Consideram ca Bulgaria si Romania se califica pentru accesul in Spatiul Schengen. Acum, va fi necesara o decizie in unanimitate a tarilor membre UE", a declarat Mina Andreeva intr-o conferinta de presa desfasurata la Bruxelles.

Dacian Ciolos a efectuat, la jumatatea lunii februarie, o vizita la Bruxelles, unde s-a intalnit cu inalti reprezentanti ai Comisiei Europene si ai Parlamentului European, printre temele abordate fiind aderarea Romaniei la Schengen.

"Am auzit discutii in Romania 'de ce sa ne mai batem noi sau sa ne milogim pentru Schengen, atat timp cat altii, dimpotriva, sunt reactivi vizavi de acest lucru'. Spatiul Schengen e un element de integrare in UE, dincolo de dificultatea de moment pe care o intalneste problematica, discutia aceasta. Romania a facut eforturile de integrare in Schengen si nu cred ca se pune problema sa ne milogim atunci cand ne sustinem punctul de vedere. Eu cred ca Romania trebuie sa vizeze integrarea diferitelor cercuri concentrice europene, indiferent ca e vorba de spatiul Schengen sau de zona euro sau de alte teme", a declarat Dacian Cioloș, la ambasada României din Belgia.

El a adaugat ca Romania a sugerat de multa vreme o integrare in trepte la spatiul Schengen.

"Prima aderare, cu spatiul aerian, poate sa se faca chiar si in conditiile actuale de dificultate pentru frontierele terestre, ceea ce ar creste increderea in faptul ca Romania poate sa isi asume responsabilitatile de membru al spatiului Schengen. Dincolo de decizia care la un moment dat se va lua, eu sunt convins, e important sa fim prezenti in mod activ la toate aceste discutii si sa ne sustinem punctul de vedere", a explicat Ciolos.

Etichete: aderare Schengen, dacian ciolos, romania schengen, Schengen

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE