Comisia Europeană: "Urmărim cu foarte mare îngrijorare evoluţiile recente din România"Președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, și prim-vicepreședintele Frans Timmermans, au avertizat dur Guvernul României după adoptarea OUG care modifică Codurile Penale. Cei doi şefi ai Comisiei Europene spun că urmăresc cu foarte mare îngrijorare evoluţiile recente din România.

Comisia Europeana
Comisia Europeană

"Lupta împotriva corupției trebuie să avanseze, nu sa fie subminată. Urmărim cu foarte mare îngrijorare evoluţiile recente din România.

Ireversibilitatea progreselor realizate în lupta împotriva corupției este esențială pentru a permite Comisiei Europene să ia în considerare eliminarea treptată a monitorizării României în cadrul mecanismului de cooperare și verificare (MCV).

Raportul Comisiei privind Mecanismului de cooperare şi de verificare (MCV) publicat săptămâna trecută, a salutat bilanțul pozitiv realizat de către procurorii și judecătorii din România în abordarea corupției la nivel înalt. Totodată a precizat că orice alte măsuri care subminează acest progres, sau au ca efect slăbirea sau restrângerea domeniul de aplicare al corupției ca infracțiune va avea impact asupra evaluărilor viitoare.

În acest context Comisia Europeană atrage atenţia asupra posibilelor regrese şi va examina în detaliu ordonanțele de urgență privind Codul penal și Legea cu privire la grațieri", se arată în declarația comună a Președintelui Juncker, și a prim-vicepreședintelui Timmermans privind lupta împotriva corupției în România.

VEZI ŞI PROTEST BUCUREŞTI 1 FEBRUARIE. Peste 1.500 de PROTESTATARI au ieşit în PIAŢA VICTORIEI LIVE

Etichete: Comisia Europeană, graţiere, Jean Claude Juncker, lege gratiere, modificare coduri penale, OUG modificare coduri penale

0/1 COMENTARII
carmi
23 Aug 11:10
+0
VOTURI
-0
de asemenea s-au manifestat ingrijorari referitoare si la alocarea de fonduri europene care vizau domeniul hardware precum https://www.itdepot.ro/

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE