Comisia juridică a amendat Legea Dragnea: Defăimarea şi sancţiunile au fost eliminateDeputaţii din Comisia Juridică şi cei din Comisia pentru drepturile omului au amendat Legea defăimării, eliminând din textul actului normativ definiţia "defăimării" şi prevederile care vizau sancţiunile.

Comisia juridica a amendat Legea Dragnea: Defaimarea si sanctiunile au fost eliminate
Comisia juridică a amendat Legea Dragnea: Defăimarea şi sancţiunile au fost eliminate

Proiectul a primit și un alt titlu — proiectul legii privind asigurarea toleranței față de diferențele de grup.

Membrii celor două comisii au decis eliminarea definiției defăimării, dar și eliminarea sintagmelor "apartenență politică" și "avere" din text.

Raportul suplimentar al celor două comisii a fost adoptat cu 21 de voturi "pentru" și șapte "împotrivă", scrie Agrepres.

Prezent la dezbaterile din comisii, inițiatorul proiectului, Liviu Dragnea, a menționat că inițiativa sa a avut în permanență "un caracter de promovare a toleranței și a demnității umane".

"Se va înființa, în cadrul CNCD, un departament care va urmări promovarea toleranței, este vorba de promovarea și garantarea toleranței prin trei mijloace și domenii: prin educație, prin sistemul administrației publice și prin presă, prin posturile publice. Nu vreau ca această lege să aibă un caracter sancționatoriu, din această lege am eliminat și noțiunea de defăimare, este o lege pentru promovarea toleranței și a demnității umane. Se vor elabora ghiduri de bune practici", a arătat Dragnea.

Etichete: comisia juridică, legea defaimarii, Liviu Dragnea

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE