Comisia juridică a Senatului discută astăzi cererea DNA de urmărire penală a lui OpreaComisia juridică a Senatului discută în şedinţa de marţi solicitarea DNA de avizare a începerii urmăririi penale a fostului ministru Gabriel Oprea. După finalizarea raportului, Biroul Permanent va decide când va fi dezbătută şi votată în plen cererea.

Comisia juridica a Senatului discuta astazi cererea DNA de urmarire penala a lui Oprea
Comisia juridică a Senatului discută astăzi cererea DNA de urmărire penală a lui Oprea

"S-a stabilit de săptămâna trecută. Au întrunirea marţi, adică mâine. Nu ştiu să spun acum (dacă raportul Comisiei va putea fi întocmit astfel încât să intre în atenţia senatorilor în şedinţa plenului de miercuri - n.r.). O să putem să cerem Comisiei juridice să ne spună un punct de vedere. Nu ştiu dacă au stabilit o agendă în acest sens", a declarat luni preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Cererea DNA a fost transmisă Comisiei juridice săptămâna trecută, miercuri, în urma unei şedinţe extraordinare a Biroului Permanent.

Senatorii jurişti îl vor invita pe Oprea să-şi studieze dosarul şi să formuleze un punct de vedere înainte de întocmirea raportului. El a declarat sâmbătă că nu ştie dacă va participa la şedinţă, dar că se va consulta cu avocatul său pe această temă.

La nivel declarativ, toate partidele, mai puţin ALDE, au susţinut că vor vota în favoarea cererii DNA.

Fostulul ministru de Interne şi senator Gabriel Oprea este acuzat de abuz în serviciu, pentru însoţirea deplasărilor sale de echipaje ale

Sursa: Mediafax

Etichete: comisia juridică, DNA, gabriel oprea, Senat, urmărire penală

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h