Comisia Juridică: Deputatul Sebastian Ghiţă poate fi reţinut, nu şi arestatDeputaţii din Comisia Juridică au dat, marţi, aviz favorabil cererii DNA de reţinere a lui Sebastian Ghiţă, dar au respins solicitarea de arestare preventivă a acestuia. 

Sebastian Ghita
Sebastian Ghiţă

Comisia juridică a Camerei Deputaților a aprobat marți cererea DNA privind încuviințarea reținerii lui Sebastian Ghiță, iar în cazul arestării preventive a acestuia nu a fost întrunit numărul de voturi necesar avizării.

"Pentru reținere au votat 21 de colegi, dintre care 11 'pentru', 5 'împotrivă' și 5 abțineri. Pentru arestare au votat 21 de colegi, dintre care 10 'pentru' arestare, 6 'împotrivă' și 5 abțineri. Nu a fost întrunit numărul necesar de voturi pentru adoptare, iar plenul Camerei este cel care va decide asupra acestei cereri", a spus vicepreședintele Comisiei juridice, Ciprian Nica.

Avizul Comisiei este consultativ.  Decizia finală aparţine plenului Camerei Deputaţilor care se va pronunţa în şedinţa de miercuri, prin vot secret, cu bile.

"Susţin că nu am fost la întâlnirea dintre procuror şi Victor Ponta. Am fost acuzat de şantaj, pentru că la Realitatea TV în 2011 se difuzau reportaje agresive despre o firmă de construcţii. M-am dus cu înregistrări care au arătat că nu s-a difuzat niciun reportaj agresiv la adresa respectivei firme de contrucţii. Documentele au ajuns la jurnalista Sorina Matei de la procuror. Am ajuns în această situaţie de un an, de la pierderea alegerilor. De un an de zile se doreşte pe căi directe sau indirecte ca eu să fac denunţuri împotriva lui Victor Ponta", a spus Ghiţă, după şedinţa Comisiei, citat de romaniatv.net.

Sebastian Ghiță le-a prezentat marți membrilor Comisiei juridice a Camerei un filmuleț cu unul dintre denunțătorii săi, Răzvan Alexe, în care acesta se afla într-un club, arată surse parlamentare citate de Agerpres.

Conform surselor citate, în filmuleț Alexe era într-un club, "în diferite ipostaze", iar filmarea era comentată de o altă persoană.

Sebastian Ghiţă a venit la comisie însoțit de trei avocați și a adus două bibliorafturi cu documente despre care a afirmat că sunt "dovezi" în apărarea sa.

Sebastian Ghiță este acuzat de DNA de folosire în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității, dare de mită, șantaj, cumpărare de influență și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Etichete: Sebastian Ghiţă, Sebastian Ghita arestare, Sebastian Ghita retinere

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE