Comisia Juridică din Senat- vot favorabil pentru revenirea la alegerea primarilor în 2 tururiComisia Juridica din Senat a dat marti un raport favorabil proiectului de lege care prevede revenirea la alegerea primarilor in doua tururi.

Comisia Juridica din Senat- vot favorabil pentru revenirea la alegerea primarilor in 2 tururi
Comisia Juridică din Senat- vot favorabil pentru revenirea la alegerea primarilor în 2 tururi
Foto: desteptarea.ro

Senatorii juristi au votat raportul favorabil cu sase voturi "pentru" si trei "impotriva". Urmeaza ca proiectul sa intre la vot in plen, cel mai devreme saptamana viitoare. Senatul este prima camera sesizata, iar legea este organica, informează Hotnews.ro.

Intrebat ce se va intampla in cazul in care acest proiect este adoptat in conditiile in care legea electorala nu se poate schimba cu mai putin de un an inainte de alegeri, presedintele comisiei, Catalin Boboc (PNL) a raspuns ca "asta este alta discutie" ce trebuie purtata dupa ce se va vota proiectul. "In ceea ce ne priveste, am asumat acest punct de vedere, am depus aceasta initiativa. Procedura trebuia demarata candva" a spus el.

Practic, proiectul de lege prevede modificare a articolul 101 din Legea 115/2015, adoptata in mai in acest an, lege a carei principala prevedere este alegerea primarilor intr-un singur tur si legerea indirecta a presedintilor de consilii judetene.

Etichete: alegeri locale, primari

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE