COMOARA - un film de Corneliu PorumboiuCOMOARA - un film de Corneliu Porumboiu - Regia
Corneliu Porumboiu
Cu
Toma Cuzin, Adrian Purcarescu, Cristina Toma, Nicodim Toma

COMOARA - de Corneliu Porumboiu
COMOARA - de Corneliu Porumboiu

COMOARA - un film de Corneliu Porumboiu - Costi lucrează la primărie şi duce o viaţă liniştită, cum îi place lui să spună. Seara obişnuieşte să-i citească poveşti fiului său de 6 ani. Preferata lor e Robin Hood. Într-o seară, un vecin îl roagă să-i împrumute nişte bani. E disperat, banca i-a scos apartamentul la vânzare. Costi ezită, l-ar împrumuta pe vecin, dar asta i-ar periclita liniştea, are şi el credite la bancă. Îl refuză şi se întoarce la fiul său şi la Robin Hood. Vecinul revine. Îi spune că în satul bunicilor săi există o legendă: se zice că străbunicul său ar fi îngropat o comoară în curtea casei, înainte de venirea comuniştilor la putere. În cazul în care Costi va plăti pe cineva cu un detector de metale şi vor găsi comoara, o vor impărţi jumătate - jumătate. Costi nu stă prea mult pe gânduri. De a doua zi caută pe cineva cu un detector de metale...

 

Filmull "Comoara", regizat de Corneliu Porumboiu, a primit sâmbătă premiul Un Certain Talent la Festivalului de la Cannes. -

La secțiunea Un Certain Regard au fost selecționate două filme româneşti: lungmetrajul "Un etaj mai jos" – al regizorului Radu Muntean, și filmul "Comoara", al lui Corneliu Porumboiu, informează revista22.ro.

Cel din urmă a mai câștigat, în 2009, premiul juriului pentru pelicula "Poliţist, adjectiv".

Juriul care a stabilit câștigătorii ediției din acest an la secțiunea Un Certain Regard a fost prezidat de Isabella Rossellini și i-a mai avut în componență pe Haifaa al-Mansour (regizor - Arabia Saudită), Panos H. Koutras (regizor - Grecia), Nadine Labaki (regizoare și actriță - Liban) și Tahar Rahim (actor - Franța), scrie Agerpres.

Premiul Un Certain Regard a fost acordat filmului "Hrutar" ("Rams") regia Grimur Hakonarson, Premiul Juriului a revenit peliculei "Zvizdan" ("The High Sun") regia Dalibor Matanic, distincția pentru Cel mai bun regizor a fost câștigată de Kiyoshi Kurosava pentru "Kishibe no tabi" ("Journey to the Shore"), în timp ce Promising future prize a fost acordat ex aequo producțiilor "Masaan" - regia Neeraj Ghaywan și "Nahid" - regia Ida Panahandeh.

Etichete: cannes, comoară, Corneliu Porumboiu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE