Compania Blue Air, urmărită penalCompania Blue Air Transport Aerian SA, redenumită Bata Sky Imobiliare SA este urmărită penal, iar intrarea în faliment a acesteia a fost amânată.

Blue Air a inaugurat o noua ruta de zbor: Bucuresti- Koln
Blue Air a inaugurat o nouă rută de zbor: Bucureşti- Koln

Tribunalul Bucureşti a admis pe 17 ianuarie cererea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bucureşti de supendare a procedurii de lichidare a Bata Sky Imobiliare SA, firmă ce are calitate de învinuit în acest dosar.

Anterior, compania intrase în faliment. Tribunalul Girgiu a stabilit în şedinţa din 17 decembrie 2013 ca până la sfârşitul lunii ianuarie să se înregistreze declaraţiile de creanţă astfel încât până la 28.02.2014 să se întocmească tabelul definitiv al creanţelor, informează România Liberă.

„Tribunalul Bucureşti a decis suspendarea pentru 60 de zile a procedurii de lichidare. Noi am declarat recurs şi avem termen pe 29 ianuarie. Există un dosar care vizează infracţiuni economice comise, în perioada 2012-2013, de către unii angajaţi din cadrul companiei, inclusiv cetăţeni străini. Este cercetat şi domnul Nelu Iordache. Noua legislaţie permite începerea urmării penale şi în cazul firmelor", a precizat, pentru România liberă, Emil Gros, asociat coordonator în cadrul Expert Insolvenţă, firmă desemnată lichidator judiciar în dosarul Bata Sky Imobiliare. Acesta susţine că o astfel de măsură a suspendării procedurii de lichidare împiedică falimentul societăţii.

Până la postarea pe site a acestor informaţii DNA nu a transmis informaţiile solicitate despre acest dosar.

Compania Blue Air aparţine omului de afaceri Nelu Iordache, condamnat, în primă instanţă, la închisoare pentru deturnare de fonduri (6 milioane de euro) la construcţia primului tronson al autostrăzii Arad-Nădlac, adjudecată de asocierea româno-portugheză Romstrade-Monteadriano.
Iordache, numit şi "Regele asfaltului", este şi patronul Romstrade, una dintre cele mai mari companii de construcţii din România, firmă care a intrat în procedură de insolvenţă. Iar, Romstrade deţine societatea Blue Air.

Blue Air a fost înfiinţată în 2004, fiind prima companie aeriană românească, cu capital privat 100%. Aceasta a fost şi prima companie low cost din ţara noastră.

Brandul Blue Air a fost preluat de firma Blue Air Airline Management Solutions, societate care operează în continuare zborurile sub acest brand.

Reamintim faptul că, firma Airline Management Solutions a preluat fondul de comerţ al Blue Air, printr-o tranzacţie în sumă de 30 milioane de euro, care include asumarea unor obligaţii de 28 milioane de euro.

Reprezentanţii Casei de Insolvenţă Transilvania (administratorul judiciar al Romstrade) au afirmat, anterior, într-o conferinţă de presă că Airline Management Solutions este o firmă cu acţionariat româno-belgian.

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, Airline Management Solutions a fost înfiinţată pe 17 aprilie 2013 şi are ca acţionari patru persoane fizice din Bucureşti, respectiv Teodor Cristian Rada (33%), Marius Mihail Puiu (33%), Tudor-Zamfir Constantinescu (17%) şi Luciana Păunescu (17%).
Conform Linkedin, Luciana Păunescu deţine Blue Air Travel şi a fost director executiv la Maxitours Belgia, care are în ofertă diverse destinaţii din România. Din 1971 şi până în 1981, aceasta a lucrat la Romchim Foreign Trade Company pentru industria petrochimică.

Etichete: Blue Air, faliment, urmărit penal

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h