Renault DEPĂȘEȘTE normele de poluare pentru mașinile diesel, spune min. francez al EnergieiUPDATE: Ministrul francez al energiei spune că emisiile de CO2 si de oxid de azot sunt peste normele legale la Renault.

Oficiali ai biroului antifraudă din Ministerului Economiei din Franţa au confiscat, săptămâna trecută, computere de la birourile companiei, în cadrul unei posibile investigaţii privind testele pentru emisiile automobilelor. Renault a confirmat perchezițiile, însă spune ca nu s-a descoperit nici un fel de soft ilegal.

Compania Renault, investigata. Posibila frauda cu testele de emisii
Compania Renault, investigată. Posibilă fraudă cu testele de emisii
Foto: carmagazine.co.uk

UPDATE 18.42: Ministrul francez al energiei, Segolene Royal, spune ca nu s-a descoperit software fraudulos pe masinile Renault, insa emisiile de CO2 si de oxid de azot sunt peste normele legale le Renault si la alti doi constructori auto. Situatia de la Renault nu este in niciun caz la fel de grava ca la Volkswagen, spune Emmanuel Macron, ministrul francez al economiei, conform Hotnews.ro.

Agenţi ai biroului antifraudă au vizitat unele sedii ale Renault care au legătură cu standardele de testare şi certificare a motoarelor, a declarat Florent Grimaldi, reprezentant al CGT la uzina Renault din Lardy, confirmând o informaţie relatată de AFP, informează mediafax.ro.

Acest fapt a lăsat impresia că investigaţia este legată de standardele emisiilor, în urma scandalului de la Volkswagen, a spus Grimaldi.

Actiunile Renault au scazut joi cu 20% la bursa dupa ce informația a apărut în presă.

Producătorii auto au intrat în atenţia autorităţilor de reglementare din luna septembrie, după ce conducerea Volkswagen a recunoscut că a înşelat testele de poluare pentru 11 milioane de automobile diesel la nivel mondial, prin instalarea unor softuri ilegale care reduc nivelul emisiilor. Scandalul a izbucnit în urma unei investigaţii a autorităţilor americane.

Autorităţile franceze investighează din septembrie dacă VW a înşelat clienţii în privinţa nivelului emisiilor automobilelor diesel şi s-a angajat să extindă cercetările la toţi producătorii, între care Renault şi PSA Peugeot Citroen.

Separat, autoritatea franceză pentru mediu a început testarea aleatorie a vehiculelor, pentru a vedea diferenţele dintre rezultatele testelor de laborator şi cele ale testelor în condiţii reale.

Peugeot a anunţat în octombrie că nu a folosit niciodată softuri pentru modificarea rezultatelor testelor de poluare.

Etichete: poluare, renault, teste

0/1 COMENTARII
SIBNET
15 ian 03:58
+0
VOTURI
-0
In alta ordine de idei, daca ai biblioteca acasa si vrei sa o imbogatesti cu inca o carte extraordinara, tocmai ai gasit afacerea care ti se potriveste perfect! Mai pui o carte pe raftul bibliotecii tale personale si pornesti sa castigi bani in cea mai simpla afacere posibila! Ai numai avantaje aici! Si totul e foarte usor! Te ajutam noi sa reusesti! Cere acum detalii la adresa de email: sibnet@usa.com

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE