Compania Rompetrol, vizată de o investigație din Bulgaria



Comisia bulgara pentru Concurenta a initiat, joi, o investigatie care vizeaza sapte companii petroliere - inclusiv Rompetrol Bulgaria. Companiile sunt acuzate ca au facut o intelegere secreta pentru stabilirea tarifelor la benzina si motorina.

Compania Rompetrol, vizata de o investigatie din Bulgaria
Compania Rompetrol, vizată de o investigație din Bulgaria
Foto: impreunapentrufiecare.ro

Comisia bulgara pentru Concurenta (CPC) a anuntat joi ca sunt anchetate filialele bulgare ale companiilor Rompetrol, Shell, OMV, Hellenic Petrolleum, Nis Petrol, Lukoil si Petrol, informează hotnews.ro.

Potrivit anchetatorilor, Rompetrol Bulgaria (membra a grupului Rompetrol), Shell Bulgaria (parte a grupului olandez Shell)), OMV Bulgaria (membra a companiei austriece OMV), NIS Petrol (Serbia/Rusia), Eco Bulgaria (detinuta de Hellenic Petroleum, Grecia), Lukoil Bulgaria (Rusia) si Petrol (Bulgaria) au o intelegere secreta pentru stabilirea tarifelor la benzina si motorina.

CPC a identificat perioade in care preturile la carburanti practicate de aceste companii au reactionat in mod similar la variatiile de pe pietele internationale, ceea ce ar indica "practici anticoncurentiale".

Investigatia vizeaza si rafinaria bulgara Lukoil Neftochim Burgas (detinuta de compania rusa Lukoil), acuzata de abuz de pozitie dominanta.

Etichete: investigaţie, rompetrol

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE