Companiile aeriene, OBLIGATE să transmită autorităţilor datele de călătorie ale pasagerilorCompaniile aeriene vor fi obligate sa transmita autoritatilor nationale ale statelor din UE datele de identificare a pasagerilor, itinerariul si alte date de calatorie pe zborurile extracomunitare. Obligatia apare intr-o propunere de directiva europeana adoptata, joi, de Parlamentul European. 

Companiile aeriene, OBLIGATE sa transmita autoritatilor datele de calatorie ale pasagerilor
Companiile aeriene, OBLIGATE să transmită autorităţilor datele de călătorie ale pasagerilor
Foto: hotnews.ro

Noua directiva privind datele din Registrul cu numele pasagerilor (PNR) in UE, creat pentru prevenirea, detectarea, investigarea si aducerea in justitie a infractiunilor teroriste si a celor deosebit de grave a fost aprobata de plenul de la Strasbourg cu 461 de voturi pentru, 179 impotriva si 9 abtineri, informeaza hotnews.ro.

Viitoarea directiva va obliga companiile aeriene sa dea autoritatilor nationale datele pasagerilor pentru toate zborurile din state terte catre UE si invers.

Propunerea de directiva europeana a fost facuta de Comisia Europeana cu ani in urma, insa textul s-a lovit de opozitia celor care se temeau ca guvernele vor incalca viata privata a pasagerilor. Proiectul legislativ a fost, insa, repus pe tapet in urma atacurilor teroriste de la Paris din ianuarie 2015, asupra caricaturistilor de la revista de satira Charlie Hebdo si asupra unui magazin evreiesc.

Etichete: companii aeriene, date pasageri, terorism

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE